Már Esztergomban is működik POKET zsebkönyv automata

Egy Szent Erzsébetes diáklány álmodta meg azt a POKET zsebkönyv automatát, melyet május 25-én avattak fel az esztergomi Kapcsolatok Házában – számolt be a projektről Hernádi Ádám polgármester. A bejáratnál elhelyezett készülék egyszerűen kezelhető és akár bankkártyával is vásárolhatunk.

„A POKET Vecsei H. Miklós ötlete alapján létrehívott zsebkönyv projekt, amelynek során zsebkönyvautomatákat helyeznek el Magyarország forgalmas helyein. Az automatákból okostelefon méretű kortárs és klasszikus irodalmi zsebkönyveket vásárolhatunk!” – tette hozzá Hernádi Ádám.

A zsebkönyvek egyre népszerűbbek hazánkban, sőt a városban is vannak rajongói, de eddig ha bővíteni szerették volna a gyűjteményüket, akkor Tatáig, Szentendréig, vagy a fővárosig kellett utazniuk. Most már helyben is hozzá lehet jutni a művekhez.

Jó hír, hogy nem csak készpénzzel, hanem bankkártyával is lehet fizetni az automatánál. Először be kell ütni a kiválaszott könyv számát, majd a kijelzőn megjelenik az ára és utána lehet elvégezni a tranzakciót vagy bedobni az érmét, bedugni a bankjegyet.

A mostani felhozatal is elég változatos: találunk olyan kötetet, melyet Bálint Gazda, vagy éppen Gundel Takács Gábor ajánl, de a skandináv irodalom jeles alakjának, Jo Nesbo-nak zsebkönyvéhez is hozzájuthatunk. Érdemes tehát felkeresni az automatát, mindenki találhat kedvére való olvasnivalót.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!