Gyermeknapon sétahajózásra invitálják az esztergomi gyermekeket

Gyermeknap alkalmából május 30-án, vasárnap 11-16 óra között sétahajózásra invitálják az esztergomi gyermekeket – olvasható Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán. Szintén jó hír, hogy szombaton elindul az Esztergom-Szob-Zebegény hajójárat is.

„Hajókázz Gyermeknapon! Kedves Esztergomi Gyerekek! Vasárnap, gyermeknapon 11:00 és 16:00 óra között egy órás sétahajózást indít óránként a Hunyadi hajó fedélzetén a MAHART PassNave Kft. az önkormányzat támogatásával – erről állapodtam meg Spányik Gáborral, a cég ügyvezetőjével.” – számolt be Hernádi Ádám.

Esztergom polgármestere azt is elárulta, hogy a gyermeknapi hajójáratot a 18 év alattiak ingyenesen, a felnőtt kisérőik pedig kedvezményes, 500 forintért vehetik igénybe.

„Szintén jó hír a hajózás és a Duna szerelmeseinek, hogy a Mahart PassNave már május 29-én, szombaton elindítja az Esztergom-Szob-Zebegény körjáratát. A járat a többi dunakanyari hajójárathoz hasonlóan rendkívül kedvező áron, 1000 Ft jegy megváltása mellett vehető igénybe, és napi két alkalommal várja a hajózni vágyókat.” – tette hozzá Hernádi Ádám.

A bejelentés kapcsán dr. Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője közölte: Hernádi Ádám polgármester úr korábban is jelezte már, hogy Esztergom turizmusának újbóli fellendítéséhez szükség lenne a járat mielőbbi újraindítására – mivel a járványügyi adatok folyamatosan javulnak, erre lehetőség is nyílt.

„Csak biztatni tudok mindenkit, hogy látogasson el Esztergomba, hiszen rengeteg látnivaló várja! A város és a keresztény magyarság jelképének egyaránt tekinthető Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház, azaz a bazilika és a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma olyan kincseket rejt, amelyeket érdemes évről évre megnézni.” – fogalmazott dr. Völner Pál.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: a Duna Múzeum – amely nemrég részesült rangos nemzetközi elismerésben – amellett, hogy rendkívül látványos kiállítással és nagyon gazdag ismeretterjesztő anyagokkal bír, a legkisebbeknek is szórakoztató hely.

„A természetjárást előnyben részesítőknek pedig akár a Búbánatvölgy, akár a Vaskapu jó célpont lehet, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ) Strázsa-hegyi tanösvénye is sok érdekességet tartogat.” – jelentette ki.

(Forrás: Dr. Völner Pál és Hernádi Ádám közösségi oldala)

(Borítókép: Hunyadi hajó)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!