Műfüves pályát avattak Lábatlanon

Új, 12 méter széles és 24 méter hosszú műfüves pályát avattak május 28-án, pénteken Lábatlanon, a Zengő Óvoda és Bölcsőde épülete szomszédságában. A szalagátvágást követően a gyermekek birtokba is vehették a játékteret.

Az Óvodai Pályaépítési Program keretein belül megvalósult projekt záróeseményén köszöntötték a jelenlévőket, köztük dr. Völner Pált, térségünk országgyűlési képviselőjét, dr. Kancz Csaba kormánymegbízottat, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Komárom-Esztergom megyei társadalmi elnökét, dr. Veres Zoltán megyei jegyzőt, illetve Khéner Lászlót, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatóját.

Ezt követően Teller Péter polgármester beszélt arról, hogy Lábatlan újabb mérföldkőhöz érkezett és a beruházással egy régi álom valósult meg. A pálya megépítésére 24,1 millió forint pályázati forrás mellett 1,7 millió forint önrészt biztosítottak, a kivitelezési munkálatokat a Sport-Bau Trade Kft. végezte el. Végül köszönetet mondott azért, hogy véghez vihették az elképzeléseiket és mindenkinek jó sportolást kívánt.

Dr. Völner Pál elmondta, hogy nagy utat jártak be a pénteki átadóünnepségig, vagyis pontosabban addig, hogy a Piszkei lakótelepen is átadhassanak egy műfüves pályát. Felidézte, hogy még 2010 előtt történt – amikor is ezer darab műfüves pályát építettek Németországban – hogy a német Rajnai Labdarúgó Szövetség találkozott a megyei szövetséggel.

Akkor a térségben még nem voltak ilyen pályák és Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat legendájának felajánlották, hogy segítenek abban, hogy Dorogon is épülhessen egy ilyen pálya a nevével fémjelzett alapítványon keresztül. Később ennek sikerén felbuzdulva az MLSZ saját programot indított és országszerte újabb és újabb helyszíneken tarthattak átadóünnepségeket. Mivel a pálya a panelházak közvetlen közelében található, így arra kérte a sportolni vágyókat, hogy találják meg az összhangot a lakókkal és kerüljék el a feszültséget

Khéner László megjegyezte, korábban más lábatlani helyszínekre is tervezték a pályát, végül viszont az óvoda mellett épült meg a műfüves játéktér. Visszaemlékezett, hogy 2018-ban jött az a gondolat az MLSZ részéről, hogy a Bozsik program sikerességét látva ovi focipályákat építsenek hazánkban. Így kerülhetett ez a pálya az óvoda és a lakótelep szomszédságába.

Dr. Kancz Csaba többek között arról beszélt, hogy nem gumigranulátum alapú a pálya, mivel a műfűszőnyeget homokkal töltötték fel. Említette, hogy ez a negyvennyolcadik pálya, amit a megyében avatnak fel.

A beszédek után átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a gyerekek labdás ügyességi feladatokat mutattak be a megjelenteknek.

(Forrás: Dorogi-medence/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!