Vizsgálatot rendeltek el az esztergomi temetők rendezésével kapcsolatban

„Tisztelt Esztergomiak! Az elmúlt időszakban megszaporodtak a bejelentések, amelyek temetőink zöldfelületeinek állapotát kifogásolták” – írja közösségi oldalán Hernádi Ádám, a város polgármestere.

Az elmúlt napokban többek között az Esztergom nevű Facebook csoportban is jelezték a lakosok, hogy a város egyes helyszínein igencsak megnőtt a gaz. Nemrégiben felkerült egy fénykép a szentgyörgymezői temetőről is, a bejegyzés írója pedig azt véleményezte, hogy többek között az esperesek és plébánosok sírboltja között is térdig ér a gyomnövényzet.

Esztergom hatalmas zöldterülettel rendelkezik, melynek karbantartása, gondozása folyamatos munkát igényel. Például Kölcsey Ferenc utca mellett a panelházak között nemrégiben nyírták le a füvet a karbantartók – sőt egy veszélyes fát is kivágtak – de mindig van olyan terület, ahol szintén szükség lenne a fűkaszákra.

Hernádi Ádám polgármester a május 30-i bejegyzésében megemlíti, hogy bizony a meleg és csapadékos időjárás kedvez a fűfélék növekedésének, azonban ez nem lehet kifogás. Éppen ezért az ügyben azonnali vizsgálatot rendelt el és utasítást adott a helyzet mihamarabbi rendezésére.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/Esztergom csoport)

(Kép: Hernádi Ádám közösségi oldal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!