Bemutatják a Szép magyar komédia előadás felújított változatát Esztergomban

Június 5-én, szombaton, 20 órakor, a Mindszenty Iskola udvarán mutatja be Balassa Bálint klasszikusát, a Szép magyar komédiát a Babits Mihály Színház, a Hiperkarma dalaival. Az előadás védettségi igazolvány nélkül látogatható!

A Babits Mihály Színház februárban tartotta a Szép magyar komédia című színdarab házi főpróbáját, melyre a helyi sajtó képviselőit is meghívták. Akkor megtudtuk, hogy ezt az elaődást először három évvel ezelőtt mutatták be, onnantól kezdve egy évig műsoron tartották. Idén pedig gondoltak egyet, elővették, felújították, a cselekmény egyes részeit átírták, de újabb elemekkel is felfrissítették.

Kaj Ádám, a társulat vezetője akkor elmondta, hogy a Szép magyar komédia egy klasszikus szerelmi történet: annyit elárulhatunk, hogy a kicsit komorabb hangvétel mellett a színészek biztosan mosolyt csalnak a nézők arcára.

Szereposztás:

Kredulusz/Balassi……. Széplaky Géza
Júlia………………………. Bacsa Ildikó
Szilvánusz……………… Krizsik Alfonz
Galatea………………….. Kéner Gabriella
Licida/Gyenes…………. Báhner Péter
Briszeida………………… Maronka Csilla

Dramaturg: Szemes Péter
Zenei vezető: Ágoston Máté
Látvány: Orth Dániel
A rendező munkatársa: Vereckei Kata

Rendezte: Kaj Ádám

A Babits Mihály Színház közölte, hogy online, illetve a helyszínen is meg lehet vásárolni a jegyeket, a hatályos szabályok értelmében az előadás védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!