Már állnak az új máriahalmi orvosi rendelő falai

„Már hosszú évek óta kerestük a megoldást az orvosi rendelőnk korszerűsítésére, de a régi rendelőnkben, sem műszakilag, sem anyagilag nem találtunk megoldást. Az átalakítás olyan magas költségekkel járt volna, nem beszélve a kompromisszumokra, hogy ésszerűbbnek láttuk egy új építését” – közölte a máriahalmi önkormányzat.

Tájékoztatásuk szerint a helyszín kiválasztásakor arra törekedtek, hogy a lakosok egy helyen vehessék igénybe a közszolgáltatásokat. Döntésük értelmében az új orvosi rendelő – mely egyébként a polgármesteri hivatal udvarán épül – is a faluközpontban helyezkedik majd el, így a polgármesteri hivatallal, a postával, a könyvtárral, az óvodával, a templommal egy blokkban kap helyet.

„Már 2018-ban eljutottunk egy megnyert pályázathoz, de mire a megvalósításhoz értünk, úgy megemelkedtek a kivitelezés költségei, hogy nem tudtuk vállalni a plusz költségeket. A régi megnyert pályázatunkat vissza kellett mondanunk és újat adtunk be, amit meg is nyertünk.” – írja az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházás kapcsán.

Az új megnyert pályázatuk megvalósításában sincs könnyű dolguk: még 350 ezer/m2-es áron pályáztak, de a kivitelezés már 5-600 ezer/m2 áron valósul meg.

„Nem nehéz kiszámolni, hogy a megnyert nettó 40millió forintból, amit az építés közvetlen költségeire fordíthatunk 120 m2-es épületet nem könnyű megvalósítani. A kivitelező hozzáállásával és saját erőnk hozzáadásával meg fogjuk valósítani a nehézségek ellenére is. Az építés folyamatáról továbbra is tájékoztatást adunk.” – tette hozzá az önkormányzat.

(Forrás: Máriahalom Község Önkormányzata)

(Borítókép: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!