Víznyelő csatornákat tisztítottak meg a Kölcsey Ferenc utcában

Legutóbb május 31-én fordult elő, hogy rövid időn belül jelentős mennyiségű csapadék hullott Esztergomban: akkor a város több pontján, köztük a Kölcsey Ferenc utcában is kisebb tó keletkezett. Most az önkormányzat gondoskodott arról, hogy a jövőben ne következzen be hasonló eset.

A Járókelő oldalán még 2020 októberében jelezte egy névtelen felhasználó, hogy a Kölcsey Ferenc utcában nagyobb esők után csak lassan szivárog el a csapadékvíz, sőt állítása szerint volt példa arra is, hogy a kocsik 30-40 centiméteres vízben gázoltak. Arról is beszámolt, hogy ilyenkor a parkoló járműveket szinte meg sem lehet közelíteni, sőt az ott található étterembe sem lehet száraz lábbal bejutni.

Az önkormányzat 2021. június 8-án reggel gondoskodott arról, hogy a következő nagyobb eső alkalmával már ne okozzon problémát a csapadék. Egy olvasónk elmondta, hogy reggel 9-10 óra körül egyszer csak megjelent egy platós kisteherautó, majd az utasok közül ketten láthatósági mellényt vettek fel annak érdekében, hogy lassabb közlekedésre intsék az autósokat.

„Így harmadik társuk biztonságosan végezhette a munkát, a víznyelőkből eltávolított hordalékot pedig kocsira rakták és elvitték a helyszínről. Azt nem tudom, hogy a városban még hol tisztították ki a csatornát, de a lakóközösség nevében köszönjük az itt elvégzett munkát és az odafigyelést” – tette hozzá olvasónk.

(Fotók: olvasói felvétel)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!