Átadták a megújult szobi iskolát, meseházat és idősek otthonát

„A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Szobon.

A térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a város három felújított intézményének, az iskola, a meseház és az idősek otthona közös átadóünnepségén arról beszélt, hogy a megemelkedő családtámogatás mellett a jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő – második – részét is.

Rétvári Bence hozzátette azt is, hogy a kormány nem elvenni akar a járványhelyzet alatt az emberektől, hanem többet szeretne adni a családosoknak, illetve a nyugdíjasoknak.

„Szob kisváros, de fontos, hogy itt is ugyanolyan életlehetőségeket biztosítson a kormány, mint egy nagyvárosban” – hangsúlyozta az államtitkár.

Azt mondta: Magyarország akkor tud erősödni, ha nemcsak a nagy települések, hanem a kisvárosok és a falvak is erősödnek. Fontosnak nevezte, hogy senkinek ne kelljen azért munkába járva ingáznia, mert kistelepülésen szeretne élni.

„Az olyan kormányzati támogatásnak is köszönhetően, mint a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény), egyre többen költöznek kistelepülésekre, így a Börzsönyben is egyre nehezebb eladó ingatlanokat találni” – tette hozzá.

Rétvári Bence megemlítette, hogy a Szobon 180 millió forintból megújuló három intézményben nemcsak felújítás történt, hanem energetikai korszerűsítés is, így az épületekben már érvényesülnek az energiahatékonysági szempontok.

(Forrás: MTI)

(Fotók: MTI/Bruzák Noémi)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!