Leégett három faház Annavölgyön, felrobbant egy gázpalack

Június 10-én, csütörtökön kora délután eddig ismeretlen körülmények között lángra kapott három faház Annavölgyön, a Csengettyű utcában. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az egységek kiérkezése előtt felrobbant egy gázpalack.

Információink szerint az oltást nehezíti, hogy a tűz egy olyan területen keletkezett, amelyet nagyobb járművekkel nehéz megközelíteni, éppen ezért az egységek terepjárókkal vonultak a helyszínre.  Úgy tudjuk, hogy a három ház alapterülete összesen 200 négyzetméter lehet.

A bajnai, illetve a nyergesújfalui tűzoltók mellett a sárisápi és tokodi önkéntesek is jelen vannak a Csengettyű utcában és két vízsugárral kezdték el oltani a tüzet. Az Annavölgyről felszálló füstöt egyébként a Gete túloldaláról, sőt még Esztergomból is látni lehetett.

A katasztrófavédelem 14:11-kor közlöte, hogy a tűzoltók eloltották a lángokat, igaz nem csak az épületek, hanem a környező gazos terület is égett. Az egységek a már említett gázpalackon kívül találtak mégegy széthasadt példányt, jelenleg pedig az utómunkálatokat végzik.

A Dorogi-medence azt írja: egyelőre nem tudni, hogy tartózkodott-e valaki a faházakban, azonban a Katasztrófavédelem – tűzvizsgálati eljárás keretein belül – a tűz okát és a keletkezési körülményeit vizsgálja.

(Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu)

(Fotó: Sárisáp ÖTE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!