Baráti mérkőzéssel emlékeztek meg Esztergomban Borelről

Június 13-án, a járványhelyzetre való tekintettel nem kispályás labdarúgótornával, hanem jó hangulatú barátságos mérkőzéssel emlékeztek Esztergomban Borelre, azaz Horváth Tamásra, a fiatalon elhunyt focikapusra.

Horváth Tamást sokan csak „Borelként” ismerték Esztergomban és a környékén: a fiatal kapus csapattársaival együtt az Ital FC néven szerepelt a különböző labdarúgó tornákon. Mint azt megtudtuk, becenevét Pascal Borelről, egy németországi labdarúgóról kapta, aki szintén hálóőrként szerepelt a mérkőzéseken, mi több hazánkban is megfordult.

Horváth Tamás 2009-ben, 20 éves korában életét vesztette egy autóbalesetben. Elvesztése, hiánya sokaknak fáj, de családtagjai, ismerősei, barátai, egykori csapattársai mind a mai napig őrzik az emlékét.

– Csapattársaimmal kitaláltuk, hogy az emlékére szervezünk egy emléktornát. Ő igazi csapatember volt és megérdemli, illetve a családjának is jól esik, hogy évente egyszer összejövünk és megemlékezünk róla! Sajnos a koronavírus közbeszólt, ezért immár második éve csak gálameccset játszottunk, tornát nem rendeztünk, ettől függetlenül a megemlékezés nem maradt el – mondta Koller Ferenc, Borel egykori csapattársa, közeli barátja.

Idén immár tizenkettedik alkalommal gyűltek össze a sportbarátok. Június 13-án, az Esztergomi Futballcentrumban a volt csapattársak köszöntötték a jelenlévőket, majd ajándékot adtak át a szülőknek.

– Minden évben készülünk valamilyen apró emléktárggyal. Idén egy gravírozott faliórát adtunk át nekik, melyen Borel fényképe is szerepel – tette hozzá Koller Ferenc.

Az Ital FC idén a Wolfflock SE csapatával mérkőzött meg, a kétszer harminc perces találkozó félidejében jutott néhány perc a frissítésre, egy kis üdítőre és néhány pogácsa elfogyasztására is. Bár a „hazaiak” hamar eldöntötték a találkozó sorsát, ez cseppet sem szegte a vendégek kedvét, hiszen ez a nap nem a vérbeli csatákról, hanem az emlékezésről szólt. A mérkőzés után a volt csapattársak kimentek a temetőbe és megkoszorúzták Borel sírját.

Koller Ferenc végezetül megjegyezte: reméli, hogy jövőre már nem szól közbe a járványhelyzet és tizenharmadik alkalommal újra megrendezhetik a futballtornát.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!