Szent Gellért-díjat kaptak a Mindszenty Iskola pedagógusai

Június 17-én tartották meg a budapesti a Szent István-bazilikában az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye oktatási intézményeinek tanév végi hálaadó szentmiséjét, melyen az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda hat pedagógusa is Szent Gellért-díjban részesült – írja a Magyar Kurír.

Körössy László, a portálon megjelent cikk szerzője beszámolt arról, hogy a Te Deum főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt, aki a szentmise elején köszöntötte a jelenlévőket, majd kitért arra, hogy a járványhelyzet miatt roppant nehéz tanévben kellett helyt állniuk a pedagógusoknak.

Az esztergom-budapesti érsek az evangéliumot követő homíliájában arról beszélt, hogy: „Nem tudjuk, hogy a Gondviselés miért rendezte így, de az iskolákban, a szervezett oktatás terén különleges küldetést kell teljesítenünk.”

Erdő Péter természetesen az idei évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal (NEK) kapcsolatban is kifejtette gondolatait, majd a szentmise végén Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára ismertette, hogy célegyenesbe érkeztek az előkészületek.

A szentmise keretében Gyetván Gábor EKIF-főigazgató felkérésére Erdő Péter bíboros díjakat adott át. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye legrangosabb pedagógiai elismerését, a Knauz Nándor-díjat Sédyné Esztergár Klára, az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója, valamint Endrédi Józsefné, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója kapta meg.

Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskolából és Óvodából Bátori Bernadett, Maier-Kránitzné Blaumann Ágnes, Újpesti Gizella, Liptákné Csörnök Judit, Bagóné Toldi Györgyi, valamint Espasa-Sancho Ramon igazgató is Szent Gellért-díj arany fokozatában részesült.

(Forrás: Magyar Kurír/Körössy László)

(Kép: Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Facebook oldal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!