Döntőbe jutott Lévai Levente a bulgáriai kadet Európa-bajnokságon

A bulgáriai kadet Európa-bajnokság szombati, második kötöttfogású versenynapján a 60 kilogrammos Lévai Levente remek birkózást bemutatva két technikai tussal az elődöntőbe jutott – írja Tollár Dániel a Magyar Birkózó Szövetség honlapján.

A 2021. évi kadet Európa-bajnokság kötöttfogású versenyében 31 ország, 183 birkózója próbál szerencsét, köztük az esztergomi kötődésű birkózó is, aki eddig minden akadályt sikerrel vett. A 60 kilogrammos mezőnyben szereplő Lévai Levente a nyolcaddöntőben 9-0-ra verte a spanyol Pablo Gomez Munozt, majd a negyeddöntőben a német Eugen Schellt 8-0-val búcsúztatta.

Az elődöntőben a román Iulian Lungu-val csapott össze és megérdemelte győzte le őt 5-1-re. A mai döntőben Lévai Leventére az azeri Farid Khalilov vár. Szurkoljunk együtt a Honvéd tehetségének győzelméért!

Térségünket Papp Barnabás (Dorogi NC) versenyzője is képviseli, aki a 71 kilogrammos kategória nyolcaddöntőjében legyőzte a horvát Dominik Grgicet 5-1-re, a negyeddöntőben viszont kikapott a moldáv Alexandru Solovei-től. Barnabás így a vigaszágra került, ahol a belga Ibrahim Tabaev ellen bizonyíthat.

(Forrás: birkozoszov.hu)

(Borítókép: Magyar Birkózó Szövetség Facebook oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!