Derekasan küzdöttek és helyt álltak a Vitéz-lányok az NB I/B-s osztályozón

Június 20-án Érden, NB I/B-s osztályozó mérkőzést játszott az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a Gárdony-Pázmánd NKK ellen. Bár a Duna-parti alakulat derekasan küzdött és egészen az 53. percig méltó partnere volt a vendéglátóknak, végül 28:23-ra vereséget szenvedett.

Mezőségi Irén, a csapat edzője elmondta, hogy az utolsó bajnoki mérkőzés után – melyen átvehették a bajnoki címért járó érmeket és trófeát – befejezettnek tekintették a szezont. Levezető edzéseket azért még tartottak, de például Csiki Renátát már az Európa-bajnokságra készül a strandkézilabda válogatottal.

„Ezek után a vezetőség úgy döntött, hogy mérettessük meg magunkat az osztályozón, amit természetesen örömmel válaltunk. Így a levezető edzéseket átvariáltuk és készültünk az NBI/B ellenfélre” – mondta Mezőségi Irén.

Nem szabad elfelejteni, hogy a szezon kezdete előtt az Esztergom a dobogós helyek valamelyikét tűzte ki célul és az, hogy végül a legfényesebb érmet zsebelték be, az hatalmas sikert jelent számukra. Ugyanakkor kellő realitással kezelték a szép eredményt és tudják, hogy a magasabb osztályban való részvétel csak a következő szezon végén lesz aktuális kérdés, ugyanis az NB I/B-s szerepléshez több feltételnek is teljesülnie kell.

Ettől függetlenül kellő alapossággal készültek a Gárdony elleni osztályozóra, Mezőségi Irén például videókat is elemezett a csapatról. A találkozó első félidejében kifejezetten jól játszottak, nem érződött az osztálybeli különbség sem, és kellőképpen lassították az ellenfél játékát. Kevés gól született, az esztergomi védelem jól muzsikált, és Szaka-Berkesi Dóra is remek napot fogott ki a kapuban.

A szünetben a Gárdony rájött, hogy az első félidőben kevés volt az a játék, amit nyújtottak, ezért magasabb hőfokra kapcsoltak, a második félidőben sokkal gyorsabb és lendületesebb kézilabdát játszottak. Az Esztergom sajnos csak 11 játékossal tudott kiállni a mérkőzésre, ennek ellenére az 53.percig abszolút partnerei voltak a Gárdonynak. Ezután becsúszott pár hiba és sajnos a vendégek ötgólos előnyre tettek szert és végül megnyerték az osztályozót. Ennek ellenére nem kell szégyenkeznie az Esztergomnak sem, hiszen a játékosok felmérték, hogy hol állnak, miben kell javulniuk, illetve erősödniük.

Végeredmény: Gárdony-Pázmánd NKK 28:23 (10:11) Esztergomi Vitézek RAFC

Gólszerzők: Ábrahám Szilvia 6 gól, Barczi Anna 5 gól, Csiki Renáta 4 gól, Takács Angéla 3 gól, Sipos Krisztina és Tóth Borbála 2-2 gól, Törőcsik Zsófia 1 gól.

Mezőségi Irén: -Büszke vagyok a csapatra. Partiban voltunk szinte az egész mérkőzésen. Jövőre újra megpróbáljuk!

(Kép készítője: v-man.hu/Fehér Viktor)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!