Pro Merito Melitensi érdemrend tiszti kereszt fokozatával tüntették ki Rétvári Bencét

„Tenni a szegényekért, tenni a kiszolgáltatottakért – nem volt nehéz megtalálnom a közös céljainkat a Máltai Szeretetszolgálattal.” – írja közösségi oldalán Rétvári Bence, aki nemrégiben átvehette a Pro Merito Melitensi érdemrend tiszti keresztjét.

Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője – aki egyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is – megjegyezte: sok éve működnek együtt a szervezettel és sok tízezer rászorulónak tudtak segítséget nyújtani azokkal a programokkal, melyeket közösen hívtak életre, illetve vittek végig.

„Megtisztelő, hogy a közös munka elismeréseként megkaptam a Szuverén Máltai Lovagrendtől a Pro Merito Melitensi érdemrend tiszti kereszt fokozatát. Köszönöm, hogy segíthettem, köszönöm a közös munkát, köszönöm az elismerést.” – tette hozzá Rétvári Bence.

A kitüntetést egyébként 101 esztendővel ezelőtt alapította a lovagrend, céljuk pedig az volt, hogy elismerjék azokat, akik szolgálják a szervezet jó hírnevét, másrészt pedig jellemzően olyanok kapják meg, akik nem tagjai rendnek.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala/maltai.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!