Dr. Völner Pál megtekintette a dorogi beruházásokat

„Dorog rendkívüli ütemben fejlődik! Dr. Tittmann János polgármester úrral és a kollégáinkkal bejártuk a várost” – számolt be a június 23-i találkozóról közösségi oldalán dr. Völner Pál, Esztergom és térségének országgyűlési képviselője.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Schmidt Sándor Agoránál találkozott a város vezetőjével, valamint Dankó Kristóf alpolgármesterrel, illetve Szenczi Gyulával, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetőjével.

A települési bejárás első állomásaként a felújítás alatt álló Mária utcát tekintették meg, ahol májusban kezdődött el a munka. Előbb kivágták a fákat a Mária házzal szemben, majd elkezdték a szakorvosi rendelő felőli oldalon a meglévő járda elbontását.

A szemle alkalmával tapasztalták, hogy a kivitelező cég szakemberei már elhelyezték az új járda szegélyköveit, sőt egyes szakaszokon már a térkőburkolat is helyére került. Az utca alsó, tehát a posta és a vasúti átjáró közötti szakaszán már az új parkolók helyei is láthatók: a Dénes lángostól a kínai üzletig tartó szakaszon keskenyebb is lett a járda. A projekt keretében babérmeggyfákat is elültetnek majd, így a Mária utca az Iskola úthoz hasonlóan kellemes atmoszférával rendelkezik majd.

Második helyszínként a Buzánszky Jenő Stadion, a másodosztályban vitézkedő Dorogi FC otthona következett. A játékteret március elején bontották el, az egykori salakos futópálya helyét már hiába keressük, sőt a kerítés is eltűnt. A munka rendületlenül halad előre, a hatalmas lámpatestek is már állnak – így a jövőben villanyfényes találkozókat is rendezhetnek. Jelenleg a talajfeltöltési munkálatok zajlanak, ottjártunkkor is dolgoztak a munkagépek. Július elején a centerpálya füvesítése is elkezdődhet.

A helyszínen szóba került a sportmúzeum épülete is: Dankó Kristóf ismertette, hogy az építmény eredetileg a vasútállomás épülete lett volna, csakhogy a Budapest-Esztergom vasútvonal építésekor rosszul mérték ki a helyét a földmérő szakemberek, így végül sosem találkozott a sínekkel. Szerencsére nem bontották le, később más funkciót kapott, ma pedig ott őrzik a relikviákat.

Dr. Völner Pál végezetül a Dorogi József Attila Művelődési Ház alaksorában kialakított új közösségi teret tekintette meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében épült négysávos tekepálya – és a hozzá tartozó helyiségek a sportpályánál található tekepályát fogja kiváltani.

Szinte érezni lehetett a játéktér és a felületek új illatát és hamarosan még szebb arculata lesz a helynek, ugyanis a szőnyegezési munkálatok és a fali dekorációk is hamarosan a helyükre kerülnek. Dr. Tittmann János egyébként elárulta, hogy a régi mozinak – mely az új tekepálya helyén állt – is emléket fognak állítani.

„Öröm volt látni, hogy milyen jól halad a Mária utca és a Buzánszky Jenő stadion felújítása, a tekepálya pedig szinte készen is van. Beszélgettünk a további tervekről, a város előtt álló lehetőségekről – jó olyan emberekkel együtt dolgozni az itt élőkért, akiknek ez szintén nem egy egyszerű munka, hanem hivatás! Gratulálok az eredményekhez, csak így tovább! Hajrá, Dorog!” – fejezte ki véleményét dr. Völner Pál a szerdai látogatással kapcsolatban.

(Forrás: Hídlap/dr. Völner Pál közösségi oldala)

(Képek: dr. Völner Pál közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!