Maradandó fogyatékosságot okozott, felfüggesztett fogházbüntetést is kaphat

Vészfékezés ellenére hátulról neki ütközött egy motorkerékpárnak az a fiatal nő, akivel szemben a Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot.

A hölgy 2019. október 27-én délután jó látási és erős forgalmi viszonyok mellett közlekedett kocsijával az 1119-es út táti külterületi szakaszán. A sofőr Bajna felől Esztergom irányába haladt, amikor egy kereszteződésnél későn észlelte, hogy  egy motorkerékpár az úttesten áll és a vészfékezés ellenére neki ütközött a motorkerékpár hátuljának.

Emiatt a motorkerékpár neki ütközött az előtte várakozó gépjárműnek, majd az árokba csapódott, két utasa pedig az úttestre zuhant. A motorkerékpár előtt lévő gépjármű is neki ütközött az ő előtte álló gépjárműnek. Az ütközéseket követően érkezett a baleset helyszínéhez egy másik személygépkocsi, melynek vezetője későn észlelte a balesetet így a vészfékezés ellenére neki ütközött a vádlott által vezetett személygépkocsinak.

A motorkerékpár vezetőjének és utasának a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülése keletkezett. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!