Újabb utcák újulnak meg Esztergomban

Az esztergomi önkormányzat újabb utcafelújítási projektekbe vág bele, melynek keretében megvalósul a Temesvári utca, Csoóri Sándor utca (Aranyhalas tanyáig), Diósvölgyi út első szakasza, Gesztenyés utca és a Deák Ferenc utca felújítása a Pór Antal térig tartó szakaszán felújítása.

Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán azt írta: minden igyekezetünk ellenére szép számmal vannak felújításra váró utcák a városban, így a több évtizedes ígérgetést és halogatást joggal nehezményezik a lakosok.

„Egyszerre mindent sajnos képtelenség lenne megvalósítani, azonban önkormányzatunk, figyelemmel a felmerült igényekre az alábbi útépítéseket, útfelújításokat végezteti el: A kivitelezés ütemezetten történik. A július 15-i munkaterület átadás után elsőként a Csoóri Sándor utcában indulnak el a munkagépek, ebben a projektben utolsóként pedig a belvárosban található Deák Ferenc utca a jövő nyárra készül el.” – ismertette a polgármester.

Tájékoztatása szerint a munkálatok a Belügyminisztérium 436 millió forintos vissza nem téritendő támogatásából valósulnak meg a Strabag kivitelezésében.

„Azon utcák lakóinak sem kell elkeseredni, akik a jelenlegi ütemből kimaradtak, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérjük az új pályázatokat és a lehetőségekhez mérten a város által biztosított önerő mellett igyekszünk minden helyszínhez biztosítani a szükséges plusz forrásokat. Városunkban mindezek mellett kidolgozás alatt áll egy útfelújítási és fejlesztési koncepció, melyet hamarosan az érintett utcák lakóival is ismertetünk” – tette hozzá.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!