Leleplezték az új esztergomi tanszálló nevét, majd időkapszuláját helyeztek el

Július 7-én, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola épületében tartották meg a új tanszálló megvalósításához kapcsolódó sajtótájékoztatóját, melyet névadó ünnepséggel kötöttek össze. A vendégek kisvonattal érkeztek a beruházás helyszínére, ahol időkapszulát helyeztek el.

A rendezvényen köszöntötték Pölöskei Gábornét, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkárát, dr. Völner Pált, Esztergom térségének országgyűlési képviselőjét és Hernádi Ádám polgármestert.

Ezt követően dr. Németh Szilárd, az Esztergomi Szakképzési Centrum (ESZC) kancellárja és Pölöskei Gáborné leleplezték, hogy mi lesz a neve a tanszállónak. Az egykori Fürdő Szálló a jövőben Studiolo Boutique Hotelként fog üzemelni a jövőben.

Gárdai Nóra a projekt szakmai menedzsere bemutatta a komplexum üzleti tervet: beszélt többek között arról, hogy a névadás (Studiolo Boutique Hotel lesz a tanszálló neve) mellett a 21 szoba tematikája is igazodik Esztergom történelméhez, művészetéhez és kultúrájához. Ennek megfelelően lesz például Botticelli és Marcus Aurelius szoba is. Hangsúlyozta, hogy az épület földszinti részén megőrzik az eredeti klasszicista stílust. Kitért arra is, hogy többféle vendéglátóhely lesz a tanszállodában, a legfelső szinten pedig egy díszterem is helyet kaphat.

Dr. Németh Szilárd szerint szimbolikusan azt mondta, hogy sok követ kell még kifaragni ahhoz, hogy a katedrális megépüljön, de köszönetet kell mondani azoknak, akik lehetővé teszik ezt a „kőfaragást”. Méltatta Pölöskei Gábornét és egyben Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is, hogy meglátták a fantáziát az esztergomi tanszálloda létrehozásában. Végül azt mondta: nem szabad elfelejtenünk azt, hogy a butik hotel és a hozzá kapcsolódó szolgáltató egységek elsődleges feladata, hogy a piac számára képzett szakembereket nyújtsanak.

Hernádi Ádám felidézte, hogy polgármesteri programjában kiemelten kezelte a Fürdő Szálló ügyét, az épülethez ugyanis sokan kötődnek érzelmileg. Elhangzott, hogy a Szent István Strandfürdő is visszanyeri méltó arcát: többek között megújul a fedett uszoda, új korszerű beléptető és öltözőépület létesül, melynek a tetején zöldtetős pihenőterasz kap helyet. A nagymedencét vízforgató berendezéssel látják el. Emellett a Bástya parkoló melletti területet is rendezik.

Dr. Völner Pál többek között arról beszélt, hogy 2010-ben nyolc évnyi baloldali kormányzás uán méltatlan állapotok uralkodtak a szakképzésben, de a kormányváltás után sikerült átalakítani a rendszert és visszaadták a szakmák becsületét.

Véleménye szerint az utóbbi 5-6 év fejlesztéseinek köszönhetően mintegy 200 ezer vendégéjszakával bővült az esztergomi vendéglátás szálláskapacitása, a tanszállóban pedig kinevelhetik az ehhez szükséges szakembereket.

Pölöskei Gáborné azt mondta: boldog lehet Esztergom, hiszen dr. Völner Pál és Hernádi Ádám személyében két ilyen erőskezű, elhivatott vezetője van a településnek. Elhangzott, hogy az Esztergomi Szakképzési Centrumban 17 szakmacsoportot oktatnak, melyből kilencnek lehet majd elsajátítani a gyakorlati ismereteit a komplexumban.

Az összefogást jelképező torták elhelyezését követően dr. Németh Szilárd és Gárdai Nóra belehelyezték az időkapszulába az aláírt dokumentumokat, az Esztergom és Vidéke újságot és az üzleti tervet.

Az ünnepség után a jelenlévők kisvonattal utaztak el a fürdőszállóhoz, ahol a földbe helyezték a kapszulát.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!