Megyei sporttalálkozót tartottak Dorogon

Július 7-én, szerdán a Sportolói Megyenap keretében Dr. Bakanek György, a magyar birkózó válogatott keretorvosa, illetve Tímár Krisztián, az U19-es labdarúgó válogatott edzője tartott előadást a Dorogi József Attila Művelődési Ház sörkertjében, a szurkolói miniaréna helyszínén.

A szerdai programot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat „Megyénk körül megyünk körül” megyei identitást erősítő programsorozatának egyik elemeként tartották meg. Természetesen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is tiszteletét tette a rendezvényen, aki szintén köszöntötte a jelenlévőket.

Dr. Bakanek György előadása során több különböző szemszögből közelítette meg a helyes táplálkozás fontosságát. Egyrészt beszélt arról, hogy a sportolóknak a fehérje minden formája hasznos, a hús mellé pedig mindig valamilyen zöldségfélét javasolnak nekik.

Véleménye szerint három dologtól, a rendszerességtől, az elfogyasztott ételek mennyiségétől és az összetételtől függ, hogy tudjuk-e tartani a súlyunkat és fontos, hogy három óránként táplálkozzunk.

A második előadó Tímár Krisztián, az U19-es labdarúgó válogatott edzője volt. Az egykori válogatott hátvéd – aki többek között a kárászéletű finnországi Jokerit FC-ben és az angliai Plymouth Argyle FC-ben is megfordult – a megyei labdarúgóklubok nemzeti utánpótlásban betöltött szerepéről tartott prezentációt.

A megyei sporttalálkozón emellett lehetőség nyílt arra, hogy bemutatkozzanak és jó példával szolgáljanak egymásnak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Grassroots klubok.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!