Zaklatta és bántalmazta feleségét a tokodi férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség előbb magánlaksértés vétsége és zaklatás bűntette, majd mintegy egy év múlva testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a felesége sérelmére követte el a bűncselekményeket.

A vádirat szerint a férfi és a nő házassága megromlott, ezért a férfi 2019. májusban elköltözött a tokodi ingatlanból. A férfi 2019. június 7-én 21 óra 30 perc körül megjelent a nő tokodi lakóhelyén, a kerítésén átmászott, majd bement a házba. A házastársak veszekedése során a nő felszólította a férfit, hogy hagyja el az ingatlant. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, hanem belerúgott felesége lábába, és pofon ütötte. A férfi azután hagyta el az ingatlant, hogy a nő kiabálni kezdett. A férfi a nő lábát ért rúgással nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A férfi 2019. június 08-án telefonon kinyírással fenyegette meg sértettet.

Az Esztergomi Járási Ügyészség magánlaksértés vétsége és zaklatás bűntette miatt 2020. június 4-én nyújtott be vádiratot a bírósághoz.

A férfi kezdeményezésére 2020 februárjában a házastársak kibékültek, de ekkor még nem költöztek össze. Ezután a sértett gyakran meglátogatta férjét annak esztergomi otthonában. Két ilyen alkalommal az ittas férfi féltékenységében felpofozta a nőt, emiatt utóbb a nő a radiátornak esett és a szemét beütötte.

A sértett 2020. május 12-én a férfihoz költözött. Az ittas és féltékeny férj 2020. május 15-éről 16-ra virradóan a nőt többször pofon ütötte. Ezután a férfi kérlelte a sértettet, hogy bocsásson meg neki, a nő azonban közölte, hogy elhagyja őt, mire a férfi lefejelte feleségét, a székről lelökte, többször megütötte és megrúgta.

A sértett a 2020. május 16-ai bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására, ezért az ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a két ügyet egyesítse, a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!