Felavatták Esztergomban az Innomed Zrt. üzemcsarnokát

Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel pénteken a magyar fejlesztésű defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre – írja az MTI.

Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban.

A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket – ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.

Az Egészségipari Támogatási Programban országszerte olyan vállalatok kapnak támogatást, melyek világos terv mentén szeretnék fejleszteni működésüket és termelésüket.  

“A társaságok a piacon megállták a helyüket, fejlesztéseikhez a kormány szívesen társul partnerként” – jelentette ki Varga Mihály.

Dr. Völner Pál Esztergom térségének országgyűlési képviselője elmondta, a 2010 utáni korszakban az egészségügy átalakításában most tett meg nagyobb lépéseket a kormány, majd hozzátette, bízik abban, hogy a magyar piacon egyre tisztázottabb viszonyok lesznek és a vidéki kórházfejlesztések után a fővárosi intézmények is meg tudnak jelenni erős vásárlóként.

Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke elmondta, a támogatást a koronavírus-járvány követelményeihez illeszkedő defibrillátor, DTS tüdődiagnosztikai rendszer és telemetriás EKG rendszer kifejlesztéséhez és gyártásához használták fel.

A beruházással felújították a gyártócsarnokot, valamint a termeléshez szükséges robotizált és automata gyártó- és szerelő sorokat szereztek be. Az Innomed Zrt. 115 munkavállalót foglalkoztat, melynek megközelítően fele az esztergomi telephelyen a termelésben vesz részt, egyötöde a fejlesztői tudásközpontban dolgozik, a fennmaradó létszám pedig a kereskedelemért felelős.

A társaság 2019-ben 2,9 milliárd, 2020-ban 3,7 milliárd forint árbevételt ért el, melynek közel 70 százaléka exportból származott. Főbb kereskedelmi partnereik: Indonézia, Kína, Oroszország, de egy Déli-sarki kutatóbázison is üzemel berendezésük.

(Forrás: MTI)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!