Átadták Nagysápon a megújult kultúrházat és az új játszóteret

Július 23-án, pénteken délután adták át Nagysápon a Magyar Falu Program keretében épített játszóteret, valamint a szomszédságában található kultúrházat, amelyet állami támogatásból sikerült felújítani.

Az ünnepségen Balogh Miklós polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd méltatta a kormány sikeres járványkezelését és mindenkit az oltás felvételére buzdított. Ezt követően arról beszélt, hogy a kultúrház mintegy 25 millió forintból kívül-belül megújult. A külső homlokzat új díszítővakolatot kapott, nyílászárókat is kicseréltek, a lépcsőket, valamint a bejárat előtti teret is leburkolták. Ezen felül a vizesblokkok és a gépészet is megújult, továbbá új függönyöket, székeket is beszereztek.

Balogh Miklós szerint a legfontosabb mégis az, hogy három darab korszerű hőszivattyús berendezéssel, valamint napelemekkel látták el az épületet. A korszerűsítésnek köszönhetően rengeteg rezsiköltséget megspórolhatnak – vagyis a beruházás a „pénztárcájukon is érezteti a hatását” –, amit akár más célokra is felhasználhatnak.

Az 5 millió forint támogatásból épült játszótér kapcsán megjegyezte: a mai fiatalság inkább a számítógépeken és mobiltelefonokon játszik, ezáltal a „klasszikus értelemben vett játszás” eltűnőben van. Reméli, hogy az új eszközök révén sokakat ki tudnak csábítani a szabadba és a fiatalok inkább a valós életben szereznek élményeknek.

Balogh Miklós említette, hogy prevenciós jelleggel 0-24 órában működő kamerarendszert is telepítettek a parkba, így akár rögzíteni is tudják az esetleges rongálásokat. Bejelentette, hogy további két nyertes Magyar Falu Programos pályázatuk van: a Táncsics utcában a jövő hónapban kezdődik el az útfelújítás, emellett a ravatalozó épületét is renoválni fogják. Továbbá arról is beszélt, hogy a gyalogosok és kerékpárosok örömére járdát is fognak építeni, sőt megvalósítás alatt áll a vis maior pályázatuk.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: Nagysápon büszkék lehetnek az elmúlt évek eredményeire, az új óvodai épület és az idősek klubja is hatalmas fegyverténynek számít. Szóba került a kormány járványkezelése is: a legnehezebb időszakban is megőrizték a munkahelyeket és ma már több foglalkoztatott van, mint egy évvel ezelőtt.

A politikus a gyermekvédelmi népszavazásra is kitért, majd azt mondta: a kormány elkötelezett amellett, hogy a szülők és ne a különböző LMBTQ szervezetek szabhassák meg, hogy milyen elvek mentén neveljük gyermekeinket. Végezetül kijelentette: ezek a beruházások is jelzik, hogy a vidékfejlesztés nem csak szlogenként jelenik meg, ugyanis a kormány jelentős összegeket fordít a Magyar Falu Programra.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke szerint a fejlődéshez nem csak pénzre, hanem olyan emberekre, hivatalokra is szükség van, akik okosan tudják felhasználni a megítélt támogatásokat. Méltatta Balogh Miklóst, aki ambíciózus vezetőként dolgozik Nagysápért és „kijáró képviselőnek” nevezte dr. Völner Pált, hiszen minisztériumi kötelezettségei mellett mindent megtesz a térségért.

Elhangzott, hogy az elmúlt években mintegy félmilliárd forintnyi támogatás érkezett Nagysápra és Balogh Miklós, dr. Völner Pál, valamint Popovics György eredményesen működött együtt, amelynek látszanak az eredményei is.

A beszédek után a gyermekek és a szülők birtokba vették a játszóteret, a meghívott vendégek pedig a kultúrházat tekintették meg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!