Egészségügyi szűrőbuszt szerzett be a szobi önkormányzat

„Jó hír! Mostantól egészségügyi szűrőbusz is szolgálja a határmenti lakosok egészségmegőrzését. A Szob Város Önkormányzata által beszerzett szűrőbusz térségi eseményeken, rendezvényeken is elérhető lesz” – közölte közösségi oldalán a Pontibus EGTC.

Az egészségügyi szűrőbuszon hasi, illetve nőgyógyászati ultrahangos vizsgálatokat, EKG-, valamint hallásvizsgálatokat, véráramlás-, vércukorszint-, illetve véroxigénszint-méréseket lehet végezni. Ezen felül az érdeklődők prevenciós tanácsokat is kaphatnak.

A járművel a határmenti térség rendezvényein – többek között város- és falunapokon, sporteseményeken – találkozhatunk. Igényelni a Szobi Egészségfejlesztési Irodánál az efi.iroda@szob.hu e-mail címen lehet.

A RE-START akcióterv oldalán felhívják a lakosság figyelmét a rendszeres szűrések fontosságára. A szűrőbuszuk segítségével el tudnak jutni a térség legkisebb településeire is, ezzel is esélyt adva a leghátrányosabb körülmények között élőknek arra, hogy egészségügyi problémáik még időben felismerésre kerüljenek, ezzel súlyosabb megbetegedéseik megelőzhetőek legyenek.

A projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programból (www.skhu.eu) elnyert RE-START akcióterv keretében valósult meg.

(Forrás és képek: restart-skhu.eu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!