Nyomáscsökkenés miatt ajánlásokat fogalmaztak meg Tokodaltárón a vízhasználattal kapcsolatban

„Az elmúlt hetekben megnövekedett azoknak a bejelentéseknek a száma, mely szerint az esti órákban nyomáscsökkenés tapasztalható egyes ingatlanoknál. A nyomáscsökkenés sok esetben olyan mértékű, hogy víz nem folyik a csapokon.” – közölte a napokban Petrik József polgármester a tokodaltárói önkormányzat Facebook oldalán.

Tájékoztatása szerint az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV) szakemberei megvizsgálták, hogy mi okozhatja a nyomáscsökkenést, de a vízvezeték-rendszerben meghibásodást nem tapasztaltak.

„A nyomáscsökkenés oka – a szakemberek szerint – hogy a nagy melegben a késő délutáni és esti órákban indítjuk el a locsolóberendezéseket, ekkor locsoljuk a pázsitot, a konyhakertet, illetve a munkából hazatérve egyébként is megnő a háztartások vízfogyasztása (mosás, mosogatás, autómosás)” – írta Petrik József.

Annak érdekében, hogy segítsünk a vízhiányban érintett háztartásokat, a szolgáltató ajánlása alapján többek között azt kérte a lakosságtól, hogy lehetőség szerint a páratlan házszámú ingatlanok tulajdonosai a reggeli órákban, míg a páros házszámú ingatlanok tulajdonosai délután locsolják a kerteket. Ha nem muszáj, akkor a forró napokon lehetőleg ne locsoljuk a hűsítésre szolgáló betont, illetve térkövet, és lehetőség szerint ne mossuk le az autónkat.

Petrik József végezetül azt kérte a lakosságtól, próbálják meg az ajánlást egész augusztusban betartani.

(Forrás: Tokodaltárói önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!