Letartóztatásban marad a nyugdíjas, aki megkéselte szállásadóját

Tovább marad letartóztatásban az a 85 éves férfi, aki július közepén többször megszúrta és megvágta szállásadóját Esztergomban. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. július 15-én a délutáni órákban egy esztergomi ingatlanban előzetes szóváltást követően egy 19 cm-es pengehosszúságú késsel több helyen – köztük a hasán is – megszúrta és megvágta a sértettet, akinél a gyanúsított szívességből lakhatott. A sértett az őt ért támadás megszakítása érdekében egy széket dobott a gyanúsítotthoz, majd az emeletről lejőve az épület előtt összeesett. Az egyik szomszéd értesítette a mentőszolgálatot és a sértettet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

A gyanúsított cselekménye a Btk. 164. § (1) bekezdésébe ütköző és a (8) bekezdésének I. fordulata szerint minősülő életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását 2021. július 16-án egy hónap időtartamra elrendelte.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: awerenessng.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!