Nemsokára elkezdődhet a „piskóta körforgalom” építése

„Egyeztettem a szaktárcával, és a napokban döntött is a kormány: egy újabb körforgalom segíti hamarosan az esztergomi autósokat, tovább javul a városi közlekedés!” – jelentette be közösségi oldalán dr. Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a Petőfi Sándor utca, a Terézia utca, a Dobogókői út és a Kálvária út kereszteződésénél található csomópont hatalmas forgalmat bonyolít le. Dr. Völner Pál is megjegyezte, hogy csúcsidőben akár tíz percet is kell várni arra, hogy túljussunk a kereszteződésen, aki éppen munkába siet, vagy a gyermekkel az iskolába, az tudja, hogy ilyenkor mennyit számít a felesleges várakozás.

A probléma jellemzően az, hogy ha a Petőfi Sándor utcából, vagy a Kálvária útról szeretnénk ráhajtani a Dobogókői útra, illetve Terézia utcára, akkor szinte biztosan hatalmas kocsisor alakul ki. Ugyanez a helyzet akkor is, ha a Hősök tere felől érkezünk a Terézia úton és az a tervünk, hogy a Petőfi utca felé kanyarodjunk tovább.

Nem mellesleg a türelmetlen sofőrök, a Terézia utcáról balra kanyarodó autósok miatt már kijárták az útpadkát, a lakótelep felőli oldalon jól megfigyelhető, hogy nem tudják megvárni a manővert és inkább az úttest mellett kerülnek. A növényzet is valamelyest kikopott, az úttest melletti terület kátyús lett.

A reggel 8 óra előtti időszakban, illetve délután 16 óra körül – vagyis a munka után – rövid időn belül jelentős mértékben növekszik a forgalom a Dobogókői úton és a Terézia utcában és jellemző, hogy annyira egymást érik a járművek a védett úton, hogy a két mellékutcából szinte lehetetlen kikanyarodni. Nem mellesleg azt sem szabad elfelejtenünk, hogy volt már példa balesetekre az említett kereszteződésben is, így duplán indokolt a csomópont átépítése.

Az elmúlt években már felvetődött az úgynevezett piskóta körforgalom építésének ötlete, de most az elképzelés valósággá válik. A térség országgyűlési képviselője ugyanis azt írtja, hogy a csúcsforgalom idején tapasztaltak miatt kezdeményezte az illetékes minisztériumoknál, hogy biztosítsanak forrást és a lehetőséget a forgalmas kereszteződésben fennálló helyzet megoldásához.

Hernádi Ádám polgármester úr is támogatta a projektet, az önkormányzat pedig vállalta is a csomópont és a környezete műszaki terveinek az elkészíttetését. Nemsokára elkezdik tehát a piskóta alakú csomópont kiépítését, így nemcsak gyorsabban, hanem biztonságosabban is közlekedhetnek majd az esztergomiak!” – tette hozzá dr. Völner Pál.

Az esztergomi lakosság nevében köszönjük dr. Völner Pál országgyűlési képviselőnk segítségét!

(Forrás: dr. Völner Pál közösségi oldala/Hídlap)

(Borítókép: Google Maps)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!