Tűzijáték helyett idén is fényfestés lesz Esztergomban

Kedves Esztergomiak! Esztergomban nemzeti ünnepünket idén sem tűzijátékkal, hanem három estén át tartó fényfestéssel ünnepeljük augusztus 19. és 21. között – közölte a napokban közösség oldalán Hernádi Ádám polgármester.

2019 előtt minden év augusztus 19-én fellőtték a rakétákat a városban és a légi parádét több ezren szemlélték a folyó párkányi, illetve esztergomi partjáról. Még abban az esztendőben Hernádi Ádám személyében új polgármestere lett a városnak, aki szilveszterhez közeledve úgy döntött, hogy a 2019-es esztendő utolsó napján nem tartják meg a tűzijátékot, helyette pedig látványos fényfestő-show szórakoztatja majd a Széchenyi tér közönségét.

A város első embere most újabb bejelentést tett, hiszen idén is „csendesebb” lesz a nemzeti ünnepünk, mivel Esztergomban ezúttal sem durrognak majd a rakéták, helyettük látványos fényfestésben gyönyörködhetünk. A Szent István Napi Fesztivál keretében minden nap 21-23 óra között a Bottyán híd, illetve a Kossuth híd közötti mintegy 500 méteres szakaszon láthatjuk a rendhagyó dekorációt.

„A tűzijátékozás káros hatásairól már számtalan tanulmány született. A fény és hanghatások sokkos állapotot okozhatnak házi kedvenceinknek és a vadon élő állatoknak. Vigyázzunk környezetünkre és az állatvilágra!” – tette hozzá Hernádi Ádám.

Mint az a borítóképen is látható, az előkészületek már augusztus 17-én, kedden délelőtt elkezdődtek. A Kis-Duna sétányon fóliával takarták le a lámpabúrák folyó felőli oldalát.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!