Hőségben is remekeltek a Nyergesi Szomszédolók

Augusztus 14-én immár negyedik alkalommal rendezték meg a Nyergesi Szomszédoló futóversenyt, melyen a harmincfokos hőség és a szikrázó napsütés ellenére is több mint hetvenen vettek részt. A dobogósoknak járó kupák átadásában dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is segédkezett.

Almási Katalin, a FutaNyerges Sportegyesület elnöke az eredményhirdetés előtt ismertette, hogy a szervezők már kora reggel megérkeztek a horgásztavakhoz, ahol felépítették a versenyközpontot. A Régió TV Esztergom stábjának arról is beszélt, hogy a rajtszámok átvétele és a bemelegítés után először az 1 kilométeres táv résztvevői rajtoltak el, később a 8, a 16 kilométeres futóversenyen, illetve a 15 kilométeres terepfutáson indulók és nekivágtak a távnak.

Tapasztaltuk, hogy a versenyzők igencsak megnyomták az utolsó métereket és minden egyes teljesítőt tapssal fogadtak a társak. Mindenki kapott érmet és úgynevezett befutócsomaggal is kedveskedtek a résztvevőknek és dinnyével is megkínálták őket.

Dr. Völner Pál az eredményhirdetés előtt méltatta a szervezőket, hiszen a FutaNyerges Sportegyesület rendezvényén amatőrök és profik is egyaránt szerepelhetnek, továbbá úgy véli, ez a megmérettetés nem csak a versengésről, hanem a barátságról is szól.

A 8 kilométeres távot Szénássy Gergely nyerte meg 33 perc 36 másodperces idővel. Második helyre Brigancz János futott be, míg Sándor Tamás harmadik lett. A női mezőnyben Varga Vanessza diadalmaskodott (00:41:15), megelőzve a Botosné Somodi Csillát és Lendvay Kingát.

A 15 kilométeres terepfutás férfi kategóriájának győztese Molnár Péter (01:12:11) lett, míg a női mezőnyben Pap Viktória volt a leggyorsabb (01:38:50). Rajtuk kívül Váradi Ábel és Gálik Ervin, illetve Dian Fanni és Radoszta Ildikó állhatott fel a dobogóra.

A 16 kilométeres távon a férfiaknál Kocsis Vilmos harmadik, Kasza Endre második, míg Bánki Csaba (01:14:33) első lett. A nők közül Horváth Ildikó haladt át elsőként a célvonalon (01:15:12), Denkó Anikó második, Kasza-Szép Éva pedig harmadik legjobb idővel zárt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!