Lezárják a nyergesújfalui extrém pályát

Elkészült a nyergesújfalui extrém pálya TÜV minősítése: bár az önkormányzat igyekezett elhárítani az adott szerkezeteken a felmerülő hibákat – ezáltal két-háromévente sokat költve a létesítményre – az összes elem balesetveszélyessé vált a tavalyi vizsgálat óta – írja Mihelik Magdolna polgármester a közösségi oldalán.

Tájékoztatása szerint a jelenlegi pályára nem kapják meg a minősítést, állapota miatt a felújítás nem javasolt.

„Felesleges azon gondolkozni, mely hibákat okozta a pálya eredendően is sérülékeny anyaga és esetleges nem megfelelő használata, a lényegen ez nem változtat. Javaslat a képviselő-testület felé, hogy a 2022. évi költségvetésbe kerüljön bele – az érintett nyergesi fiatalokkal történő tervezés után – a beérkező árajánlatok közül a legjobbat nyújtó cég ajánlata egy új görpálya kialakítására” – közölte a polgármester.

Mihelik Magdolna hozzátette: az árajánlatok bekérésével ősszel el is kezdhetnék az előkészítést, így jövő tavaszra akár el is készülhetne a pálya.

„A jelenlegi költségvetés ezt a tételt nem tartalmazza, a sok folyó és indítandó beruházás, valamint a járványhelyzet kezelésére fordított összegek nem teszik lehetővé a tízmilliós nagyságrendű átcsoportosítást.” – tette hozzá.

Nyergesújfalu polgármestere kijelentette: nincs értelme télre felállítani az új pályát és hiába vágnának bele a kivitelezésbe, nem fejeződne be addig a munka. A jelenlegi park lezárásáról gondoskodni fognak, a pálya látogatása tilos és életveszélyes.

„A lezárás önkéntes megszüntetése (a szokásos kerítésletaposás) és a pálya határain belül tartózkodást alkalomszerűen ellenőrizzük, ez szankciókat von maga után, kérjük, ne lépjenek a területre. Köszönjük a megértést!” – jelentette ki.

(Forrás: Mihelik Magdolna közösségi oldala)

(Fotók: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!