Tizennégy darab új Credo busz állt forgalomba Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében is forgalomba álltak az új Credo buszok, melynek apropójából augusztus 24-én kedden, az új esztergomi autóbusz-állomáson tartottak sajtótájékoztatót. A beszédek után a meghívott vendégek ki is próbálhatták az egyik új járművet.

A rendezvény elején köszöntötték Czunyiné dr. Bertalan Judit és dr. Völner Pál országgyűlési képviselőket, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Erős Gábor alpolgármestert és dr. Pafféri Zoltánt, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Elsőként Czunyiné dr. Bertalan Judit járult a mikrofon mögé, aki többek között arról beszélt, hogy az esztergomi telephelyen négy, míg Tatabányán tíz új Credo busz kezdte meg a működését. Véleménye szerint a Magyar Falu Program és további kormányzati támogatások révén számos útszakasz megújul a megyében, így a járművek fenntartása is kedvezőbb. Ismertette, hogy 2018-tól kezdve harmincöt új busz állt forgalomba megyénkben, idén júniusban hét új MAN csuklós jármű állt forgalomba.

Dr. Völner Pál felidézte, hogy a mostani intermodális csomópont helyén 2010 előtt egy lepusztult vasútállomás működött, dízelvonatok közlekedtek, tengelytörő úton érték el az állomásépületet a buszok.í Ezzel szemben ma egy korszerű állomás fogadja az utasokat, villamos Stadler Flirt vonatok közlekednek és kiépült egy európai színvonalú buszpályaudvar.

Említette, hogy 2010 előtt a Volánok jórészt csak használt járműveket vettek külföldről, de az elmúlt tíz év az eszközpark fiatalítása terén dinamikus fejlődést hozott. Kiemelte, hogy az új buszok magyar gyártmányúak, majd méltatta a Volánbusz Zrt. dolgozóit, akik helyt álltak a pandémiás időszakban és biztosították az ország vérkeringését, amelyre a gazdaság működése miatt is szükség volt.

Popovics György fiatalkori buszos élményeiről beszélt a jelenlévőknek, majd kitért arra, hogy a megyénkben élők térségünkön kívüli utazásaik során is szívesen szállnak buszra. Véleménye szerint az új járművek szinte minden igényt kielégítenek, hiszen klíma, utastájékoztató rendszer, USB-s csatlakozó is van rajtuk. A legmodernebb motorokkal szerelték fel őket, ezáltal a környezeti terhelésük is csekély. Örömét fejezte ki, hogy többféle forrásból útfelújítások zajlanak a megyében és hogy a beszerzés révén a buszvezetők munkakörülményei is javulnak.

Erős Gábor szerint egyházi és történelmi városként nem mindegy, hogy milyen járművek közlekednek Esztergomban. Jó érzéssel tölti a lakókat és a település vezetőit, hogy lecserélik a régi buszokat.

Dr. Pafféri Zoltán ismertette, hogy a Volánbusz Zrt. a MÁV-Volán Csoport részeként arra törekszik, hogy minél kedvezőbb feltételek mellett juttassák el az utasokat az úticéljaikhoz. Emellett céljuk, hogy minél több embert buszra csábítsanak, ehhez pedig új infrastruktúrára, új buszokra, jó menetrendre és tarifarendszerre és buszvezetőkre is szükség van.

Elhangzott, hogy Az elmúlt 2 évben közel 1400 új jármű állt forgalomba. A Volábusz Zrt. mára Európa legnagyobb autóbuszos szolgáltatójává vált, a cég 6500 járművet üzemeltet. Az a cél, hogy 2022 végéig legalább 2500 darab új járművet állítsanak forgalomba.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!