Erdei bringapálya létesült Nagymaroson

Kormányzati támogatásból erdei ügyességi bringapálya épült a nagymarosi Duna-parton. A dunakanyari es börzsönyi bicikliutak mellett Vácon, Nagymaroson es Vácrátóton ilyen újfajta pályákat hoztunk létre, melyek új kihívást jelentenek a bringázóknak – jelentette be közösségi oldalán Rétvári Bence.

Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője augusztus 25-i videójában többek között arról beszél, hogy abban a mobiltelefonok korszakában különösen fontos, hogy a nagymarosihoz hasonló pályák épüljenek.

„Itt egy másfél kilométeres ügyességi pályán mehetnek végig a fiatalok. Olyasfajta akadályok, ügyességi gyakorlatok vannak rajta, amelyek az erdei biciklizéshez hasonlítanak és egyensúlyozó képességet, bicikliző képességet javítják.” – mondta a politikus.

Rétvári Bence említette: Vácon és Vácrátóton egy kormányzati program keretében hoztak létre új biciklis pályákat. Így már nem csak a dunakanyari és a börzsönyi kerékpárutakon, hanem erdei ügyességi pályákon is gyakorolhatnak, versenyezhetnek a fiatalok. Nem mellesleg tartalmasan és egészségesen tölthetik el szabadidejüket.

Az Aktív Magyarország oldalán olvasható, hogy a pálya idén az Országos Bringapark Program keretében 4 millió forintos támogatást kapott, így ugratókat, döntött kanyarokat és fából-földből kialakított akadályokat alakítottak ki az ösvényen.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala/Aktív Magyarország)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!