Átvette Nagy Mária a Magyar Arany Érdemkeresztet

Augusztus 30-án Piliscséven, a bányásznapi ünnepséggel egybekötött Szlovák Nemzetiségek Találkozóján vehette át Nagy Mária, a település korábbi polgármestere dr. Völner Pál országgyűlési képviselőtől a Magyar Arany Érdemkeresztet.

A Kálmánfi Béla Művelődési Házban összegyűlt falubelieket, valamint a Sárisápról és a megye többi szlovák nemzetiséggel bíró településéről érkezett vendégeket Kosztkáné Rokolya Bernadett piliscsévi polgármester köszöntötte.

A helyi nyugdíjas klub kórusának műsorát követően dr. Völner Pál is üdvözölte a résztvevőket, majd szólította és méltatta Nagy Máriát, aki 1998-tól 2010-ig vezette a települést és elévülhetetlen érdemeket szerzett a község fejlődése, valamint a piliscsévi szlovákság hagyományainak megőrzése terén.

Az országgyűlési képviselő ismertette, hogy dr. Áder János köztársasági elnök még március 15-e alkalmából részesítette kitüntetésben Nagy Máriát, de akkor az ország a védekezéssel volt elfoglalva és nem lehetett megtartani a ceremóniát. Kitért arra is, hogy Nagy Máriával jól együtt lehet dolgozni, mindig lehet rá számítani és tele van tervekkel.

Az érdemkereszt és az oklevél átadását követően többek között Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke Popovics György elnök, illetve a megyei önkormányzat nevében is köszöntötte a díjazottat, továbbá Kosztkáné Rokolya Bernadett, valamint a helyi és a megyei szlovák önkormányzat is ajándékkal kedveskedett neki.

Nagy Mária meghatódva állt a mikrofon mögé és azt mondta: ez az elismerés nem csak neki, hanem az egész településnek is szól.

A megyei önkormányzat Megyénk körül megyünk körül elnevezésű megyei identitás programja keretében megvalósított nemzetiségi találkozón többek között az óvodások, a Pilisi Kolibri STE növendékei, valamint a Piliscsévi Szlovák Asszonykórus is fellépett. A rendezvény a bányász emlékmű megkoszorúzásával ért véget.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!