Jól halad a dorogi uszoda szigetelése

Augusztus 12-i héten kezdődött el a dorogi Nipl Stefánia uszoda utcafronti homlokzatának szigetelése: a kivitelezés az Iskola utcai oldalon befejeződött, most a Köztársaság úti oldal újul meg. A szakemberek a kiszolgáló épület utólagos csapadékvíz elleni lábazat szigetelését végzik.

Augusztus közepén többen is felfigyeltek arra, hogy kordonnal kerítették el az uszoda egyik oldalát. Akkor a dorogi önkormányzat, illetve a Dorogi-Medence Regionális Hírportál meg is írta, hogy kisebb felújítás kezdődött el az uszodában.

Augusztus 12-én Szekér Zoltán intézményvezető akkor nyilatkozott is az internetes újságnak: elmondta, hogy az uszoda felavatása óta leromlott az épület állapota és több ütemben bele is vágnak a renoválásnak.

Először az utcafront felőli lábazat hőszigetelését cserélik le – ezt a folyamatot láthatjuk mostanság – majd a medencék felőli oldalon is elvégzik mindezt. Az Iskola úti oldalról már el is tűnt a kordon, most a bankautomata két oldalán dolgoznak: ezen a falfelületen látható leginkább, hogy a csapadékvíz mekkora károkat okoz a homlokzaton. Nem csak a lábazati részen, hanem egyes részeken feljebb is lepergett a vakolat.

A szakemberek egyébként szabadon hagyták az ATM-et, így a felújítás alatt is bárki vehet fel pénzt az uszodánál. Az önkormányzat a felújítás kapcsán megjegyezte: a kivitelezés eredményeként megszűnik majd az épületen a csapadékvíz okozta károsodás.

(Forrás: dorog.hu/Dorogi-medence/Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!