Ülésezett a megyei klímaplatform

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2018-ban KEHOP pályázati forrásból készíthette el a megyei klímastratégiát és hozta létre a klímavédelem elleni küzdelemben elkötelezett szervezeteket tömörítő megyei klímaplatformot, mely a napokban újra ülésezett.

A megyei klímastratégia egyik kiemelt célkitűzése volt a települési klímastratégiák elkészítése is, ami a helyi szintű klímavédelmi elköteleződés alapdokumentuma. A megyei klímaplatform az ülésén Baj-Vértesszőlős, Kisbér-Bábolna, Nyergesújfalu-Lábatlan, Naszály-Kocs-Mocsa, Szomód-Neszmély-Dunaalmás településegyüttesek továbbá Tata és Komárom városok klímastratégiáját tárgyalta meg.

A résztvevőket Borsó Tibor a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. Az ülést Turi Bálint a megyei közgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnöke vezette, aki egyben a megyei klímaplatform vezetője is.

A platform a stratégiák tartalmával egyetértett és javasolta azok elfogadását a települési képviselő-testületek felé. Reméljük a jó gyakorlat folytatódik és a jövőben tovább gyarapodik a klímastratégiával rendelkező települések száma a megyében.

(Forrás és kép: KEMÖH)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!