Flashmobot tartottak az Esztergomi Bazilikánál

Szeptember 2-án, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus felvezető programjaként flashmobot tartottak az Esztergomi Bazilika főbejáratánál, a Magyarok Nagyasszonya szobornál. A jelenlévőket Erdő Péter bíboros is köszöntötte.

A csütörtök délelőtti eseményen öt helyi, katolikus iskola vett részt: a villámcsődületen a Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola, a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola, illetve a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium is képviseltette magát.

A diákok és tanáraik, tanítóik attól függően, hogy melyik intézménybe járnak, sárga, piros, zöld, illetve kék sapkát vettek fel. A zászlósok a bazilika lépcsőjén foglaltak helyet, míg a többiek a krétával kijelölt kereszt alakzat mellett sorakoztak fel. A helyszínen többször is elhangzott, a Győzelemről énekeljen című szerzemény, mely egyébként az 1938-ban Budapesten tartott 34. Eucharisztikus világkongresszus himnusza.

Az iskolásokat Erdő Péter bíboros is üdvözölte, aki előbb Pindroch Csaba színművésszel fogott kezet, majd köszönetet mondott mindenkinek a részvételért és azt kérte, hogy a fiatalok imádkozzanak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért, mivel a járvány után a világnak szüksége van egy bátorító jelre.

„Mutassuk meg, hogy hiszünk Jézusban, hogy szeretjük őt, és hogy ő az, aki velünk fogja járni életünk útját. Ezt kívánom mindnyájatoknak, sok erőt és áldást hozzá. Dicsértessék a Jézus Krisztus.” – mondta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!