Átadták a dorogi mozi helyén létesített tekepályát

Szeptember 4-én, szombaton délelőtt a 71. Bányásznap keretében avatták fel az új dorogi négysávos tekepályát, mely a művelődési ház alagsorában egykor működő mozi helyén kapott helyet. Az első gurításokat, a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ, valamint az OMSZ Dorogi Mentőállomás munkatársai végezték el.

Az átadóünnepségen először dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet. A politikus hangsúlyozta: mindig jó érzés Dorogra látogatni, hiszen a város folyamatosan megújul. A mostani beruházás kapcsán úgy fogalmazott: egy használaton kívüli, rossz állapotban lévő mozihelyiségből a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a kormányzat döntésének köszönhetően első osztályú tekepályát hoztak létre.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: Dorogon mindig megpróbálják a múltat, a régi dolgokat valamilyen módon beemelni a mai világba. Így tehát érthető, hogy miért kapott helyet a vetítőgép a teremben és miért jelennek meg filmkockákon a fényképek. Megjegyezte: a projekt, uniós pályázat segítségével valósult meg, de kiderült, hogy az elnyert forrás nem elég, így a város a saját költségvetéséből fordított plusz összeget a beruházásra.

Dr. Tittmann János büszkén beszélt arról, hogy a dorogiak a képességeikhez mérten megújítják a leromlott épületeket, létesítményeket. Továbbá a bányászok 1938-as Eucharisztikus Világkongresszuson betöltött szerepéről is beszélt, majd kijelentette: most megpróbálják azt a léptéket, teljesítményt magukból kihozni.

A beszédek után a tekepálya megvalósítása miatt emléklapot kapott: Petheő Tímea belsőépítész, Vizner Zoltán, a V. V. Gép Kft. ügyvezetője és Varga András, a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. ügyvezetője.

Egyébként a művelődési ház alagsorában évtizedek óta elhagyatott, 604 négyzetméter alapterületen jött létre az új közösségi tér. A négy sávos felnőtt és egy sávos egyedi gyermekpálya mellett kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki.

(Forrás: Dorogi-medence)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!