Sínszeg díjat kapott dr. Tittmann János és id. Sasvári Géza

Szeptember 4-én, szombaton a bányásznapi koszorúzás után a dorogi művelődési ház brigádtermében Bánhidi József, a Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumának alelnöke mondott pohárköszöntőt és átadta a Sínszeg díjat.

A teremben – ahol dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt – Bánhidi József köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette, hogy K. Kovács József Csolnokon élő fafaragó népművész kezdeményezésére és ötlete alapján jött létre a díj.

Elhangzott, hogy a sínszeg egy masszív kötőelem, ami rögzít, összeköt, így akiket kitüntetnek vele, azokra nyugodtan tekinthetünk úgy, mint a közösség életében fontos szerepet betöltő személyekre. Bánhidi József elsőként dr. Tittmann Jánost, Dorog polgármesterét tüntette ki a bányászat iránti több évtizedes elkötelezett tevékenységéért. Méltatta őt, hiszen a város minden négyzetméterében megjelenik a bányász múlt és a hagyományápolás.

Másodikként id. Sasvári Géza nyugalmazott bányamester vehette át az oklevelet, az Uniqumot és a Sínszegdíjat., aki több évtizeden át végezte áldozatos munkáját. A díjazott ezután azt mondta: ahogy a gomb nem csak a nadrágot fogja össze, hanem az összetartozást szimbolizálja, úgy ez a kitüntetés is nagy jelentőséggel bír.

A vendégek a díjak átadása után pezsgővel koccintottak, majd kötetlenül beszélgettek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!