Jótékonysági élelemgyűjtést hirdetett a dági általános iskola

Jótékonysági élelemgyűjtést hirdetett a Dági Általános Iskola: a kampány keretében egész szeptemberben várják a felajánlásokat, melyekkel a Macska is van, életvédelmi alapítványt és Bogáncs Kutya - és Kisállatotthon Alapítványt kívánják támogatni.

Jatkovszkiné Pekár Szilvia, az intézmény egyik pedagógusa osztotta meg a közösségi oldalán a felhívást, melyből kiderül, hogy az új tanévet egy állatvédelmi projekttel szeretnék kezdeni. Az élelemgyűjtésben gyakorlatilag bárki részt vehet: előbbi alapítvány számára kölyök és felnőtt macskatápot, jutalomfalatot, cicáknak készült játékot lehet felajánlani.

A Bogáncs Kutya – és Kisállatotthon Alapítvány számára kutyáknak járó jutalomfalat, puha anyagú törölköző, régi pamut ágyneműhuzat ajánlható fel. Fontos, hogy kutyatápra nincs szüksége a szervezetnek.

Az oktatási intézmény ki fog helyezni gyűjtődobozokat az iskolán belül a diákok számára, illetve az iskola kapujába is, hogy a további adományozók is elhelyezhessék felajánlásaikat.

A két alapítvány arra kéri az érdeklődőket, hogy a jutalomfalatok és tápok esetében ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjenek, ugyanis a korábban már volt példa arra, hogy adománytáp elfogyasztása után egészségügyi problémája lett a kutyáknak. A törölközőt, és az ágyneműhuzatot pedig csakis tiszta állapotban fogadják el.

Kérdés esetén Jatkovszkiné Pekár Szilviához lehet fordulni.

(Forrás: Jatkovszkiné Pekár Szilvia Facebook oldala)

(Borítókép: illusztráció)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!