Verseket hallgathatunk az esztergomi autóbusz-állomáson

Szeptember elejétől egészen október 6-ig „kulturálódhatunk” az esztergomi autóbusz-állomáson, hiszen az Aranyhíd Polgári Egyesület jóvoltából a Vers a peronon elnevezésű kezdeményezés keretében városunkban is meghallgatjuk híres magyar költők verseit.

A tavalyi nagy siker után, idén már nem csak a Balatonnál, hanem országosan is hallhatók a versek. A balatonalmádi szervezet jóvoltából a műveket kiváló művészek előadásában élvezhetik az utazók.

„A vers olyan, mint egy jó esőkabát. Része ugyan a ruhatárunknak, de gyakran el is feledkezünk róla a hétköznapok pörgésében, annyira ritkán kerül a kezünkbe. Jöjjön hát a zivatar, hogy ismét magunkra ölthessük ezt a régi barátot! Egy hónapon át minden nap verselni fogunk állomásainkon, illetve MÁV és GYSEV peronokon is megszólalnak a rímek.” – írja a Volánbusz Zrt. a közleményében.

Egy országos irodalmi eseménysorozat keretében szeptember 6-tól október 6-ig számos nagyobb autóbusz-állomáson verselnek. Egy hónapon át napi egy-egy klasszikus, vagy kortárs magyar költőnk művét hallgathatják meg a nagyobb autóbusz-állomásokon maguk a költők, illetve kiváló művészek, (mint Beck Zoltán, Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Holecskó Orsolya, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mácsai Pál, Mihály Péter, Nagy Péter, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó) előadásában az utastájékoztató hangosbemondón keresztül.

A szervezők ősszel a tavalyi évben elhunyt Szőcs Gézára emlékeznek, mellette Ady Endre, Áfra János, Babits Mihály, Bereményi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Dukay Nagy Ádám, Nagy Gábor, Faludy György, Fazekas Anna, Géczi János, Hartay Csaba, József Attila, Juhász Ferenc, Kemény István, Keresztesi József, Nagy László, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Szálinger Balázs, Tamkó Sirató Károly, Terék Anna és Weöres Sándor verseit hallgathatjátok meg.

A verseket a Teleki Gergő zongoraművész által szerzett, és zongorán a 11 éves Mihály Adél által előadott zenei szignál vezeti be, és Kiss Ernő színművész konferálja.

(Forrás: Volánbusz Zrt./Dorogi-medence)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!