Esztergomból indultak útnak a pápai misére tartó zarándokok

Szeptember 10-én, reggel Hernádi Ádám polgármester az esztergomi Szent Adalbert Központ bejáratánál fogadta azokat a zarándokokat, akik a magyar katolicizmus bölcsőjéből indulva hetven kilométert tesznek meg, majd szeptember 12-én vasárnap részt vesznek Ferenc pápa budapesti szentmiséjén.

A helyszínen jelen volt Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke és Schmittné Makray Katalin, örökös zászlóvivő is, aki többek között arról beszélt, hogy a zarándoklat során felemelő és semmi mással nem helyettesíthető érzés foghatja el az embert. Úgy véli, aki egyszer egy kisebb szakaszt teljesít, az kedvet kaphat újra és újra arra, hogy a zarándokúton járjon.

Ezt követően átadta a már-már múzeumi darabnak számító zarándokzászlót Hernádi Ádámnak, aki köszöntötte a résztvevőket, majd egyben méltatta is őket, hiszen péntek reggeltől a vasárnapi szentmiséig, három részletben összesen hetven kilométert gyalogolnak.

Esztergom polgármestere Csicsmanczai Tamásné részére adta tovább a zászlót, aki Pilisszántó polgármestereként vesz részt a zarándoklaton. Elmondta, hogy gyönyörű, napsütéses időben tölthetik el együtt az időt és említette, hogy az első szakasz végén, Pilisszántó a tőlük megszokott vendégszeretettel fogadják majd a zarándokokat.

Az üdvözlés után a zarándokok a Prímás Pince melletti lépcsőnél sétáltak fel a bazilikához, ahol áhítatot tartottak, majd elindultak az erdő felé.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!