Térkőburkolatot kapott a zeneiskola melletti rámpa

"Örömmel tudatjuk Növendékeinkkel és a Szülőkkel, hogy a Zeneiskolához vezető rámpás rész tanévkezdésre burkolásra kerül, így megszűnik a több évtizede fennálló áldatlan és balesetveszélyes helyzet" – közölte nemrégiben közösségi oldalán az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola.

Bizonyára mindenki tudja, hogy a Bottyán hídról a Gesztenye fasorra két irányba juthatunk le: a Portobello oldalán egy viszonylag meredek lépcső található, míg a túloldalon, a zeneiskola közelében eddig egy földes, kavicsos domboldalon juthattunk le.

Száraz időben könnyen le lehet ott menni, de amikor esik, akkor sarassá, csúszóssá válik a rámpa, nem beszélve arról, hogy nem csak a kerékpárosok, de a babakocsit toló szülők is arra szoktak közlekedni, így az időjárási körülmények az ő életüket is megnehezíthetik.

Amióta a Gesztenyefasor Bottyán hídtól a „lépcsős hídig” tartó szakaszát új murvaréteggel látták el azóta arrafelé babakocsival nagyon nehezen lehet csak haladni, így akik a Kossuth híd felől a Kis-Duna mentén sétálnak, azok jórészt a már említett rámpán jönnek fel. Aztán ott vannak azok is, akik a zeneiskolába sietnek, közülük is sokan használják a kis emelkedőt.

Éppen ezért sokak számára örömteli a hír, hogy szilárd burkolatot kapott a rámpa. A zeneiskola még szeptember elején közölte, hogy elkezdődtek a munkálatok és közzé is tettek egy fotót, melyen látható, hogy elkezdték lerakni a szegélyköveket. Az intézmény egyúttal köszönetét fejezték ki, hiszen ezáltal biztosítják az akadálymentes és biztonságos megközelítés lehetőségét.

A napokban elmentünk és megnéztük, hogy milyen munkát végeztek a szakemberek. A rámpát babakocsival teszteltük és elmondhatjuk, hogy nem csak könnyebben járhatóbb, hanem kulturáltabb is lett a környezet.

(Forrás: Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!