Első helyen végzett a Dobó gimnázium csapata az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen

„A 49. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen iskolánk csapata első helyen végzett” – közölte szeptember 12-én, vasárnap közösségi, illetve hivatalos oldalán az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium. Az intézmény alakulata az ifjúsági mezőnyben diadalmaskodott.

A Magyar Ifjúsági Vöröskeresztnek a pandémia miatt egy évet ki kellett hagynia, de idén újra megtarthatták a nagyszabású döntőt, melynek házigazdája a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete volt. Az Elsősegélynyújtás Világnapján 39 csapat mérte össze tudását három kategóriában.

Szeptember 11-én Békéscsabán rendezték meg a 49. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, melynek keretében a megnyitó után a város utcáin, tizenhat állomásos körpályán bizonyíthattak a résztvevők. A versenyzőknek hét gyakorlati állomáson szakképzett imitátorokat kellett ellátásban részesíteniük, emellett hét pihenő állomás, egy szakmai elméleti és egy vöröskeresztes elméleti állomás is várta a csapatokat.

A gyermek, az ifjúsági és a felnőtt kategória legjobbjai között idén – a korábbi gyakorlathoz visszatérve – első, második és harmadik helyezést osztottak ki. A maximálisan elérhető pontszám 998 pont volt, így különösen szép, hogy az ifjúsági kategóriában Komárom-Esztergom megyét képviselve a „Hős5ös” nevű cspaat 915 ponttal diadalmaskodott.

Csapattagok: Besey Eszter, Kabai Klaudia, Pászty Kristóf, Pleskó Panna, Szollár Zorka 12.a osztályos tanulók. Felkészítőjük a végzett diákja, Kabai Dániel volt.

(Forrás: dobo-egom.edu.hu/voroskereszt.hu)

(Kép: dobo-egom.edu.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!