A megyénkben, a megyéért tevékenykedőket ismertek el

A megyei közgyűlés által alapított kitüntetéseket adtak át pénteken délelőtt a megyeházán. Szakmai szervezetek ajánlása és a megyei közgyűlése döntése alapján 17-en vehettek át elismerést többek között a gazdaság, a rend-és életvédelem, valamint a sport területéről.

Az ünnepség elején a megyei önkormányzat megyei identitás programja keretében Tatabányának ajándékoztak megyezászlót, mely az összetartozást, a megyéhez való kötődést jelképezi. A lobogót Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya polgármestere vette át Popovics Györgytől, a megyei közgyűlés elnökétől és Bencsik János országgyűlési képviselőtől.

Az ünnepi eseményen jelen volt dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és dr. Völner Pál országgyűlési képviselő is, akik közreműködtek a díjak átadásában. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő egyéb közfeladat ellátása miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A kilenc kategóriában adományozható Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet a 2020. évi tevékenység alapján ítélték oda. A megye agrárvállalkozása kitüntető címet az esztergomi Hámory Áron Ottó, a megye egyéni vállalkozója kitüntető címet a dorogi Hervai Ferenc nyerte el.

A megye kisvállalkozása az esztergomi Rizzoni Kft. lett, a díjat Ember Dániel vette át. A megye gazdaságáért Életműdíjat az esztergomi Kárpát Csaba mérnöknek ítélték oda. A megye nagyvállalkozása kitüntető címmel az ácsi Hartmann Hungary Kft. tevékenységét ismerték el, a díjat Szilvási Ramóna HR-igazgató vette át. A megye Stratégiailag Kiemelkedő Fontosságú Nagyvállalata a komáromi SK Battery Hungary Kft. lett, a díjat Han Sangkyu ügyvezető igazgatónak adták át.

A megye kézműveseként a tatai Molnárné Tamás Anettát ismerték el, a megye középvállalkozása cím a tatabányai Aladdin Nagy Kft.-hez került, és Stetner-Nagy Orsolya, valamint Nagy Dániel vették át. Kovács Károly a tatabányai KOVAS Kft. képviseletében a megye szakképzője kitüntető címet vehette át. A gazdaság kategóriában idén különdíjat is átadtak, amit a környei méhész, Simonné Venter Éva kapott.

A további elismerések a 2021-es esztendőhöz kötődnek. A megye vám- és pénzügyőre 2021. kitüntető címet kapott Benke Viktor, pénzügyőr alezredes, a megye rendőreként Dr. Madari Csaba rendőr ezredes nyert elismerést. Nagy Aladár, a Dadi Polgárőr Egyesület elnöke a megye polgárőre, Haris Róbert, a bábolnai mentőállomás mentőtechnikusa a megye mentődolgozója kitüntető cím büszke birtokosa lett.

Sport témakörben két elismerés „talált gazdára”, a megye sportjáért – 2021. kitüntető díjat a tatai Domonkos Ágnes, a megyei Fogyatékkal Élők Sportjáért díjat a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete Csörgőlabda Szakosztálya kapta. A kitüntető oklevelet Tóth Sándor alelnök vette át.

A megyei közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” a hátrányos helyzetű cigány származású gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pedagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösségszervezés területén tevékenykedők elismerésére. Az idei évben ezt az elismerést az esztergomi Sztojka Attila kapta, aki ez év augusztusától a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosként folytatja évtizedes segítő munkáját.

(Forrás és kép: KEMÖH)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!