Már épül a szentgyörgymezői fuópálya

„Kedves Esztergomiak! Jó ütemben haladnak Szentgyörgymező városrészben a város első rekortán, hobbi futópálya építésének kivitelezési munkálatai. Bízom benne, hogy a sportolni vágyók hamarosan birtokba vehetik a pályát! Megígértük, megcsináljuk!” – közölte közösségi oldalán Hernádi Ádám polgármester.

Mint arról korábban beszámoltunk, a térségünkben Dorog után újabb településen épül rekortán borítású futópálya. Az esztergomi önkormányzat 30 millió forintot kapott az Országos Futópálya-építési Programban és az elnyert forrást ugyanekkora mértékű önrésszel egészítik ki. A nyertes helységekben legalább egy kilométer hosszú pályát alakítanak ki.

A kivitelezés már zajlik Esztergomban, a szentgyörgymezői játszótérnél pedig már szépen látszik, hogy merre halad majd a nyomvonal, sőt egyes szakaszokon már a szegélyköveket is a helyükre építették. A helyszínválasztás több szempontból is jónak minősül: egyrészt, amíg a gyermekek csúszdáznak, vagy hintáznak, addig a szülők is sportolhatnak, másrészt, az új létesítmény a város egyik legcsöndesebb részén épül.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala/Hídlap)

(Képek: Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!