Hetedjére is minden a kőről szólt Süttőn

Szeptember 11-én, szombaton immár hetedik alkalommal rendezték meg a Kő Kövön Fesztivált Süttőn. A sportpályán és közvetlen közelében idén is lehetőség nyílt kőfaragásra, valamint egy kőgolyó elhajítására is.

A fesztivál színpadán Izsó Zoltán, a Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet elnökének köszöntője után Czermann János, Süttő polgármestere is üdvözölte a jelenlévőket. A település első embere köszönetet mondott dr. Völner Pálnak, a térség országgyűlési képviselőjének, valamint Fekete Péternek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) kultúráért felelős államtitkárának, hiszen 7,5 millió forintos támogatásnak köszönhetően megvalósulhatott az idei fesztivál.

Említette továbbá, hogy Fekete Péter korábban is segített a falunak, 5 millió forinttal igyekezett kompenzálni a pandémia miatti  kiesést: ebből az összegből fűnyíró traktort, sörpad garnitúrát vett az önkormányzat, továbbá kistelepülésként kapott 1 millió forintból hordozható hangosító szettet szeretnének beszerezni.

„Elhangzott, hogy Fekete Péter államtitkár úr segített nekünk az anyagiak előteremtésében, és eszembe jutott, hogy mennyivel jobb ma képviselőnek lenni, mint 2010-ben, amikor még úgy emlékszem, az önkormányzat hitelből létesített egy idősotthont. Ma pedig az óvodát, bölcsődét egy előre átutalt összegből építi az önkormányzat, tehát jelentős különbség van az elmúlt 10 év történései között. Mellesleg megjegyzem, hogy az a hitel, amit az idősotthonra fordított az önkormányzat, annak a törlesztését is átvállalta az állam, tehát tényleg rengeteget teszünk azért, hogy a kistelepülések minél élhetőbbek legyenek.” – így reagált dr. Völner Pál a polgármester beszédére.

A megnyitó után kezdetét vette a mulatság: a ládavasút, a népi játékok és az ugrálóvár vonzotta a gyermekeket, az idősebbek kellő lelkesedéssel neveztek be a kőhajító versenybe. Voltak, akik szerszámot ragadtak és kőfaragással töltötték el a koncertekig hátralévő időt. Az esti órákban a Megapolis és az Ocho Macho is fellépett, majd retro bulival zárult a nap.

Érdekesség, hogy idén harminckét csapat nevezett be a Kőkemény túrára. A több kilométeres távot és a feladatokat a Steindl Balázs megyei közgyűlési alelnökkel, Pengő Julianna megyei főépítésszel és Horváth Szeder Gábor Esztergomi Járási Hivatal vezetőjével megerősített Köz-Szolgák alakulata is teljesítette.

(Forrás: Hídlap/Dorogi-medence)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!