Akár börtönbe is kerülhet az esztergomi unokázós csaló

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki a már jól ismert „unokázós” módszert bevetve jelentős összeget csalt ki a sértettektől. Az így szerzett „bevételt” egy külföldön élő nőnek utaltatta át.

A vádirat szerint egy külföldön élő férfi telefonon keresztül több sértettet is valótlan történettel vert át. A sztori szerint a sértett unokája balesetet okozott, amely miatt azonnal nagyobb összegű készpénzre van szüksége.

A megtévesztett idősek lakóhelyén a férfi utasítására a Magyarországon tartózkodó társai jelentek meg a pénz átvétele céljából. Így 2020. május 24-én egy debreceni sértett 900 ezer forintot, majd 2020. május 25-én egy hajdúszoboszlói sértett 9 millió forintot adott át az elkövetőknek.

Az elkövetők a csalásból származó pénzből a külföldi férfi utasítása alapján 2020. május 25-én 3,5 millió forintot, 2020. május 26-án mintegy 380 ezer forintot Budapesten átadtak a vádlottnak, aki tudott a pénz eredetéről.

A vádlott férfi 2020. május 26. napján az átvett pénzből pénzküldő szolgáltatáson keresztül előbb egy vétlen férfival 1.538.462 forintot utaltatott át egy Nagy-Britanniában élő nő részére, majd 2020. május 28-án 1.687.500 forintot utalt át ugyanennek a nőnek.

A bíróság 2018-ban csalás bűntette miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az esztergomi férfit.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!