Kocsis Máté: történelmi küldetésünk, hogy leszámoljunk a Gyurcsány-korszakkal

Szeptember 15-i kezdettel Esztergomban tartotta frakcióülését a FIDESZ és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP). Ennek apropójából másnap, azaz szeptember 16-án, csütörtökön Kocsis Máté a Fidesz, és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a Szent Adalbert Központban.

Kocsis Máté a köszöntő után elmondta: az ülésen olyan témák kerültek szóba, melyek kifejezetten érdeklik a lakosságot, továbbá mivel jövőre országgyűlési választásokat is tartanak, így természetesen az ellenfelekről és a politikai kihívókról is szó esett. Emellett felidézte, hogy pénteken, azaz szeptember 27-én lesz az Őszödi beszéd kiszivárgásának tizenötödik évfordulója. Tekintsük át, hogy többek között mi hangzott el a sajtótájékoztatón.

Gyermekvédelem

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a frakciónak teljesen egységes az álláspontja abban, hogy hiába zsarolja Brüsszel a helyreállítási alap pénzeinek visszatartásával az országot, nem fognak változtatni a gyermekvédelmi vitában az álláspontjukon. Ebben a kérdésben népszavazást írnak ki, így az emberek dönthetnek Brüsszel helyett.

„Abban megerősítettük a kormányt, hogy nem változtatunk az álláspontunkon és mindaddig folytatni fogjuk a vitát, amíg meg nem nyerjük, ugyanis igazunk van” – jelentette ki, majd hangsúlyozta: a véleményhez joga van Brüsszelnek, de érdemi beleszólása a szerződések szerint nem lehetne a dolgokba. Említette, hogy ebben a vitában megerősítették a szülők jogait a saját gyermekeik nevelése terén, és megvédik a gyermekeket az LMBTQ propagandától.

Kocsis Máté azt mondta, hogy a frakció támogatja a kormányt abban, hogy ameddig zajlik a pénzügyi vita, addig helyesnek tartják, hogy Magyarország saját erőből oldja meg a megtervezett programok megindítását. Rámutatott, hogy a helyreállítási alapban meghatározott pénz jár hazánknak, de Brüsszel vélhetően arra játszik, hogy választásokig visszatartsa ezt az összeget, mellyel helyzeti előnybe kívánják hozni a baloldalt.

„Ez egy udvariatlan beavatkozás a belügyeinkbe. Nem tetszik, de tudomásul vesszük, ugyanakkor azt nyilvánvalóvá szeretnénk tenni, hogy a kormány helyesen jár el, hogy addig, amíg ez a vita zajlik, addig más forrásból, de saját erőből elindítja a programjait” – fogalmazott.

Gazdaság újraindítása

Kocsis Máté ismertette, hogy a frakció Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen áttekintette a gazdaság helyzetét. Elmondása szerint a magyar gazdaság mára elérte a válság előtti szintet és a növekedés mértéke meghaladhatja a hét százalékot is. (Emlékeztetőül: a Gyurcsány-korszakban is stimmelt a hetes szám, csakhogy elé kell tenni a negatív előjelet is, mivel hét százalékos visszaesés volt.)

A politikus szerint egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy olyan, az embereket, illetve a vállalkozásokat segítő intézkedéseket lehessen bevezetni, mint a 200 ezer forintos minimálbér, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a 25 év alattiak SZJA mentessége, a rendvédelmi dolgozóknak járó hathavi fegyverpénz, vagy éppen a családi adóvisszatérítés.

„Azon kevés országok közé tartozunk Európában, akik nagyon hamar elérték a válság előtti gazdasági növekedés szintjét, sőt meg is haladták azt” – tette hozzá.

Politikai ellenfelek

Természetesen a frakcióülésen kielemezték a baloldal ténykedését is. Emlékeztetett, hogy tizenöt év hosszú idő, és akárhogy nézzük, ma mégiscsak ugyanazzal az emberrel állnak szemben, aki egykor már tönkre tette az országot. Azt hitték, hogy 2009-es lemondása után már nem tér vissza a Gyurcsány-korszak, ehelyett a 2022-es választásokra úgy kell készülniük, hogy Gyurcsány Ferenc aktív szereplője a baloldalnak és ez lényegében feltüzeli a kormánypártokat.

„Azon túl, hogy nonszensznek és elfogadhatatlannak tartjuk, egy történelmi küldetésünknek is tekintjük, hogy a Gyurcsány-korszakkal, ha 15 évvel később, akkor 15 évvel később, de leszámoljunk.” – hangsúlyozta.

Beszélt a STOP GYURCSÁNY! STOP KARÁCSONY! petíciógyűjtés sikeréről, hiszen tíz nap alatt több mint 200 ezren írták alá. Ezzel szemben az ellenzéki előválasztás jóval kevesebb embert érdekel.

Pápalátogatás

Simicskó István említette, képviselőtársaival szót ejtettek a Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus (NEK) eseményeiről és Ferenc pápa magyarországi látogatásáról is.

„Egyértelműen megállapítottuk, hogy a magyar keresztény világ megmutatta az igazi erejét, az egész világ számára azt kell, hogy mondjam, hiszen nagy elismerése és megtiszteltetése Magyarországnak, hogy a pápa személyesen jött el az Eucharisztikus Világkongresszusra. Szeretném hozzátenni, hogy gyakorlatilag 30 éve nem volt ilyen esemény, hogy az Eucharisztikus Világkongresszusra elment volna a pápa őszentsége maga” – jelentette ki.

A KDNP-s frakcióvezető szerint a szentatya megerősítette őket a hitükben, de ami fontosabb, hogy Ferenc pápa megerősítette őket a családok melletti kiállásban is. Emiatt arra biztatott mindenkit, hogy igenis meg kell védeni a magyar családokat, mivel számos kihívással kell szembenézniük a mai világban.

Migrációs nyomás

Simicskó István beszélt az erősödő migrációs nyomásról, majd rátért az afganisztáni kivonulás és a tálib hatalomátvétel hatásaira, ami Európa tekintetében további veszélyekkel kecsegtethet. Említette azt is, hogy a múlt évhez képest mintegy háromszorosára nőtt a nyomás a magyar határon. 2020 szeptemberéig 274 embercsempészt fogtak el, idén eddig már 719 ilyen jellegű ügynél tartunk, sőt a határsértők száma egy év alatt 21 942-ről 73 617-re emelkedett. A politikus kijelentette: az ülésen megerősítették, hogy Magyarország továbbra is azt az álláspontot követi, miszerint meg kell védeni a magyar embereket meg kell védeni a migrációs veszélyektől.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!