Átadták a megújult Táti Öreghalász Fogadót

Szeptember 16-án, csütörtökön délután tartották meg a felújított Táti Öreghalász Fogadó átadóünnepségét, melyen megvendégelték a meghívottakat, majd az érdeklődőket körbe is vezették az épületben. Dr. Völner Pál úgy fogalmazott: egy-egy ilyen beruházás igazolja, hogy az elmúlt tíz évben mekkorát fejlődött az ország.

A rendezvényen Käfer Bálint igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy 2021. január 4-én kezdődött el a felújítás, a közelmúltban pedig elkezdődött a próbaüzem. Remélik, hogy a jövőben sok elégedett vendég fog tőlük távozni.

Kitért a kapacitásra is: az étteremben 90 fő, a terasz 70 fő befogadására alkalmas, az előtérben pedig egy új kávézó is helyet kapott. Az emeleten 24 szoba várja a vendégeket, melyek kellően komfortosak, modernek.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, mindig nagy öröm átadni egy új beruházást, és ilyenkor végig lehet venni mindazt, hogy hogyan jutunk el az ünneplésig. Említette, hogy mintegy 60 millió forint értékű kormányzati támogatást kapott a projekt, majd méltatta a tulajdonost, amiért kellően bátor volt arra, hogy a pandémia alatt a vendéglátásba fektessen.

Bár tudja, hogy mindenki küzd a környéken a munkaerő létszámával, de ez még mindig szerencsésebb annál, mint amikor is 12 százalék volt a munkanélküliség. Véleménye szerint apró dolgokban mindig meg lehet verni a nagyokat és az étterem révén Tát Esztergommal és Budapesttel is versenyezhet.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint ha jól csináljuk a dolgokat és a stabil a gazdasági környezet, akkor egy válságidőszak után is pillanatok alatt helyre tudunk állni. Reméli, hogy az oltások révén elkerülhetjük azt, hogy újra olyan korlátozásokat kelljen bevezetni, melyek negatívan hatnának a turizmusra, a gazdaságra és a vendéglátásra.

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) elnöke felidézte, hogy harminc évvel ezelőtt ismerte meg Gimesi Sándort, az étterem mostani tulajdonosát, majd azt mondta, megemeli előtte a kalapját, hiszen a pandémia alatt a vendéglátásba fektetett és minőségi módon újította fel az épületet.

Turi Lajos polgármester felidézte, hogy 1930-tól működik a táti csárda, mely a kilencvenes években jelentős renováláson és bővítésen ment keresztül. Kátai Ferenc, Tát akkori polgármestere az 1995. szeptember 27-i átadón a település ékkövének neveztek az Öreg Halász Étterem és Hotelt. Egyben köszönetet mondott Gimesi Sándornak, hiszen ezt az ékkövet átcsiszolta.

Dr. Szivek Norbert említette, hogy édesapja, Szivek Ferenc több mint 30 éve vette meg és bővítette ki az éttermet. Ő is részt vett az átépítés során és a működés ideje alatt apja beosztottként azt kérte tőle, hogy segítse a munkát részt. Méltatta Gimesi Sándort és szerinte jó kezekbe került a vendéglő.

Szabados Béla, a generálkivitelező TRAVERZ Kft. nevében megköszönte, hogy őket kérték fel a kivitelezésre és köszönte az alvállalkozók segítségét is, hiszen színvonalas munkát végeztek. Végül sok sikert kívánt az üzemeltetéshez.

A beszédek után az ünnepség az étteremben folytatódott, ahol megvendégelték a résztvevőket, majd igény szerint bemutatták az épületet az érdeklődőknek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!