Dr. Völner Pál tájékoztatást tett közzé a “kesztölci bányaügy” kapcsán

„A kesztölcieket és a környezetet nem éri nagyobb terhelés, bármiféle kár, a gazdaság működtetéséhez viszont szükség van a működési engedélyek meghosszabbítására!” – jelentette ki közösségi oldalán dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a „bányabővítéssel” kapcsolatos hirdetmény kapcsán.

A kesztolc.hu oldalon szeptember 14-én jelent meg a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal hirdetménye, melyben az áll, hogy döntés született a ZEKKO Invest Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Kesztölc 073/1 – Kesztölc I. – mészkő bányatelekre vonatkozó kapacitásnöveléssel kapcsolatos ügyében.

A lakosok ezután a Kesztölc-Kestúc csoportban egymástól érdeklődtek arról, hogy mit is jelenthet a dokumentum és rögtön megindultak a találgatások, hogy most mi fog történni. Tényleg elhordják-e Lencsehegyet? Ha az M100-as út építése kapcsán lezárják a falu felső kihajtóját, akkor merre fognak menni a köveket szállító teherautók? Többek között ezt firtatták a helyiek. Az ellenzők között persze voltak olyanok is, akik azt írták, hogy a „mindenáron megakadályozni” gondolat helyett meg kellene vizsgálni az ésszerű haladást is.

Sok félinformáció keringett az interneten és sokan nem is tudták, pontosan milyen tevékenységről lehet szó. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a minap beszélt Farkas Krisztina polgármester asszonnyal és az illetékesekkel, és megnyugtató válaszokat kapott a „bányabővítésként” emlegetett ügyről.

„Valójában nem új engedély kiadásáról, hanem a működési engedély meghosszabbításáról van szó, a bánya területe nem fog növekedni, csak a kitermelés folytatása válik jogilag lehetségessé.” – hangsúlyozta a politikus.

(Forrás: kesztolc.hu/Kesztölc-kestúc/dr. Völner Pál közösségi oldala)

(Kép: kesztolc.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!