Lánykéréssel zárult az idei jótékonysági motoros felvonulás

Szeptember 18-án szombaton immár hetedik alkalommal rendezték meg a VII. A Motorosok is lehetnek Angyalok elnevezésű jótékonysági motoros felvonulást. A résztvevők száma alighanem rekordot döntött, ugyanakkor az idei rendezvény egy lánykérés miatt is emlékezetes marad.

A dorogi Off Road Motors Lehotay Kft. néhány éve igazi hagyományt teremtett a jótékonysági felvonulásával, melyen nem csak helyiek és környékbeliek, hanem az ország távolabbi pontjairól érkezett motorosok is részt szoktak venni. A vonulók minden évben az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számára gyűjtenek adományt, a járművekre felragasztható matricák és a szlogennel ellátott pólók eladásából befolyt összeggel az intézményt támogatják.

Idén rendhagyó módon nem a motoros üzletnél, hanem a dorogi Otthon téren gyülekeztek a résztvevők. A motorokat többen is lefotózták a kultúrotthon szabadtéri teraszáról, onnan látszódott csak igazán, hogy milyen sokan jöttek el.

Szombaton 12:15-kor rendőri felvezetéssel indult el a menet, majd a Köztársaság út és a Gorkij út érintésével ráfordultak a 10-es útra. A motorosok Dorogról Tokodaltáró, Tokod, Tát érintésével a 117-es és a 11-es úton haladva érkeztek meg Esztergomba és a kórház udvarán tett tiszteletkör után a Mindszenty térre vonultak, ahol kisebb műsor is várta a felvonulókat.

A gyermekekből verbuválódott énekkar a „Legyetek jók, ha tudtok” című dal felvonulásra írt változatát adták elő, melynek begyakorlására csak egy hetük volt.

A produkció után Lehotay Kata, az egyik szervező megköszönte mindenkinek a részvételt. Véleménye szerint a hagyományt a bátrak teremthetnek, akik ki mernek állni és felvállalják a gondolataikat, érzéseiket.

„Mi ilyenkor, egy évben egyszer összegyűlünk és tesszük mindezt azért, hogy megmutassuk, hogy nem igaz az a téves elképzelés, vagy kép, amit a média, a filmek, a sorozatok és a képregények alkotnak a motorosokról” – mondta, majd hozzátette: a motorosok nem bűnözők és gazfickók, hiszen igenis lehetnek angyalok.

Említette továbbá, hogy a motor Isten ajándéka, és akik sosem ültek motoron, hanem csak kívülről nézik a furcsa bőrszerkós, sisakos embereket, ők azt gondolják, hogy a motor ördögtől való.

„Mi azt gondoljuk, hogy ez nem lehet, mert nem lehet valami ördögtől való, amibe bele lehet szeretni. Egy válás után a motor adja vissza az embernek az életkedvét, a szabadságot. Amikor a gyermekek kirepülnek és felnőnek, akkor a motor adja vissza nekünk a fiatalságot és talán a motor segít felnőni és jó esetben felelősségre tanít, de az biztos, hogy egy életre szóló szerelem” – jelentette ki.

Végül tisztelettel helyet hajtott a résztvevők előtt és a Jóisten áldását kérte a motorosokra. Ezután egy szokatlan esemény történt, ami bearanyozta a napot: Lehotay Katalin szólította a Pécsről érkezett Fellegi Adriennt, akit a nyereményjátékon kisorsoltak és „életre szóló, nagy ajándékot” kapott. Párja hamarosan meg is érkezett, aki elmondta, hogy Adriennt egy évvel ezelőtt ezen a helyen ismerte meg és szeretné, ha közös életük tovább folytatódna. Ekkor elővett egy kis dobozt a zsebéből, letérdelt és megkérte Adrienn kezét, a tömeg pedig üdvrivalgásban tört ki.

„Szép napunk van, mert ragyogó az idő, nemes felajánlás hozta létre ezt a sorozatot, ami a kórház javára szól” – mondta dr. Völner Pál a helyszínen, majd arról beszélt, hogy jövőre érdemes lenne úgy meghirdetni az eseményt, hogy motor nélkül is lehessen csatlakozni, így még többen részt vennének az adománygyűjtésben.

„A környéken én mindent megteszek, hogy a Gerecse meg a Pilis útjai javuljanak, és a motorosoknak nagyobb élményt jelentsen arra motorozni a természetben. Látom, hogy ez már zajlik egyébként, úgyhogy mindenkit arra is biztatok, hogy balesetmentes közlekedésre figyeljenek oda. Hál’ Istennek azért elkötelezett a motoros társadalom nagy része emellett, de tegyünk meg tényleg mindent azért, hogy csak öröm legyen és ne legyen bánat ebben a sportágban, ebben a hobbiban. Nagyon köszönöm a szervezőknek hogy évről évre segítik a kórházat. Azt hiszem, hogy így lehet megmutatni tényleg a jobbik arcunkat.” – fogalmazott, majd hozzátette: a téves megközelítés, hogy a motorosok rossz emberek lennének.

A rendezvény további részében vért lehetett adni az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola épületében, a Kis-Duna sétányon lévő standnál KRESZ-teszttel és motoros kérdésekkel is várták az érdeklődőket, továbbá a Hobby Blues Band igazi motoros dalokkal fokozta tovább a hangulatot.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!